Finans Nyhet

Skandia i miljonförlikning

Publicerad

Skandia har gått med på att det tidigare dotterbolaget American Skandia ingår en förlikning på totalt 95 miljoner dollar med den amerikanska finansinspektionen och åklagarmyndigheten i New York gällande den så kallade market timing-frågan, enligt ett pressmeddelande.

”Undersökningarna, som också omfattar ett stort antal andra bolag på marknaden, har gällt förekomsten av så kallad market timing och annan korttidshandel, som kan ha varit till nackdel för vissa investerare”, skriver Skandia.

Uppgörelsen innebär att American Skandia vare sig erkänner eller kommer att förneka något ansvar, men erbjuder sig att betala kompensation och sanktionsavgifter upp till totalt 95 miljoner dollar, skriver Skandia.

Det ekonomiska ansvaret regleras i det avtal som ingicks med Prudential Financial när Prudential köpte American Skandia.

Annons

”Det är bra för Skandia att de långdragna diskussionerna med de amerikanska myndigheterna nu förhoppningsvis är avslutade och att Skandia kan lägga frågan om market timing bakom sig”, säger Skandias vice ordförande Björn Björnsson i pressmeddelandet.

TT

Annons