Finans Nyhet

Sir Bob är tillbaka

Publicerad

Videon till den nya versionen av 80-tals-klassikern Do they know it’s Christmas sändes parallellt i fem olika engelska tv-kanaler och sågs av mer än 13 miljoner, rapporterar BBC.

Ännu en gång har sir Bob Geldof samlats ihop ett antal av världens största pop-artister för att samla in pengar i kampen mot världssvälten. För 20 år sedan var det Etiopien som var målet för insamlingen, den här gången är det till Darfur i Sudan som pengarna ska gå.

Precis som då heter låten Do they know it’s Christmas, men artisterna är nya. Hela 50 artister deltog i inspelningen. Bland de medverkande finns Will Young, Jamelia, Coldplay, Raiohead, Damon Albarn från Blur, Bono från U2, Sugababes och The Darkness. På basgitarr medverkar ingen mindre är Paul McCartney.

Madonna är inte med på själva låten, men inledde videon med uppmaningen ”feed the world”.

Annons

– För 20 år sedan uppträdde jag på Live Aid-galan och hela världen tittade. Ni såg mig och min generation kräva förändringar. Åter igen, 20 år senare, dör fler människor av svält i Afrika än av både krig och HIV tillsammans. Bob Geldof och hans vänner är här för att påminna oss om att vi aldrig får glömma, sa Madonna till tv-tittarna.

Singeln släpps på måndag i nästa vecka. Den kommer att säljas som CD, men är även möjlig att ladda ner på nätet mot betalning. Dessutom kan man ladda ner melodislingan som ringsignal till mobiltelefonen.

Annons