Emissioner & IPONyhet

Serieförvärvaren Röko på väg till börsen

Ambitionen är att genomföra en börsnotering under hösten, men det beror på marknadsklimatet, enligt Di:s uppgifter.
Publicerad
Uppdaterad

Serieförvärvaren Röko förbereder sig på en börsnotering i mångmiljardklassen med den sparkade vd:n för Lifco Fredrik Karlsson och förre Nordstjernan-vd:n Tomas Billing i spetsen.

Rikard Jansson

Röko grundades 2019 och har sedan dess tagit in 3,8 miljarder i kapital från drygt 120 investerare och sedan förvärvat totalt 18 bolag inom olika branscher. Omsättningen uppgick till 3,45 miljarder kronor med ett Ebita om 715 miljoner kronor på rullande tolv månader.

Ägarlistan i Röko består av bland annat riskkapitalisten Harald Mix, Mellby Gård-ägaren Rune Andersson och Spotify-investeraren Felix Hagnö. Dessutom även SEBs förra vd Annika Falkengren och Nordstjernan-ordföranden Viveca Ax:son Johnsson. Det skriver Dagens industri.

Ambitionen är att genomföra en börsnotering under hösten, men det beror på marknadsklimatet, enligt Di:s uppgifter.

Annons

— Det stämmer att vi ska gå till börsen och att vi satsar på huvudlistan, men tidsplanen är inte klar utan vi har lovat våra ägare att det ska ske inom sju år, sedan hoppas vi så klart att det blir snabbare än så. Det beror mycket på marknadsförutsättningarna som är väldigt svårbedömt just nu, säger Tomas Billing, medgrundare till Röko.

Annons