Finans Nyhet

”See you in court, Saddam!”

Publicerad

För ett par veckor sedan figurerade Saddam Hussein ofrivilligt i endast ett par kalsonger med Y-front på The Suns förstasida. Den forne diktatorn anser att hans mänskliga rättigheter har kränkts. Nu stämmer han den brittiska kvällstidningen på miljontals kronor.

The Sun har lyckats komma över bilder på den störtade diktatorn i bara kalsongerna, och Saddam uppges vara djupt upprörd. Bilderna hamnade nämligen på The Suns förstasida.

Redan när bilderna publicerades hotade Saddams advokater i Irak att stämma kvällstidningen på 1 miljon dollar. Och nu har Saddams familj engagerat brittiska advokaten David Price, som fick en förfrågan om att ta sig an fallet efter det att en större advokatfirma, som bett om att få vara anonym, tackat nej. Den större firmans advokater fruktar nämligen att utsättas för terroristattacker.

The Sun låter sig dock inte skrämmas. Kvällstidningen hotar till och med att i sin tur stämma Saddam Hussein. På vilka grunder är fortfarande oklart, men kvällstidningen lovar i alla fall att den ska ”sue the pants off him”.

Annons

”See you in court, Saddam”, hälsar de i en braskande rubrik.

Tidningen tycker också att det är lite anmärkningsvärt att den störtade diktatorn plågas så svårt av hur han behandlas av den brittiska kvällspressen. Detta med tanke på att de tusentals liv han har på sitt samvete inte tycks bekymra honom nämnvärt.

Advokaten David Price vill inte kommentera Saddam Husseins chanser i rätten, men andra bedömare menar att den forne diktatorn har stora möjligheter att vinna målet. Om The Sun inte kan övertyga rätten om att bilderna har ett allmänintresse kan tidningen nämligen på goda grunder anklagas för att ha missbrukat privat information.

Annons

The Sun anser i alla fall att bilderna på Saddam i vita kalsonger har ett allmänintresse. Tidningen tyckte det var viktigt att allmänheten med egna ögon kunde förvissa sig om att Saddam Hussein var ”frisk och i fin form”.

Något större skadestånd kan den störtade diktatorn dock inte räkna med även om vinner målet. Experter tror att det kommer att handla om några tusen pund.

Annons