Finans Nyhet

Securitasaktien ner trots vinstökning

Publicerad

Säkerhetskoncernen Securitas lyckades visserligen förbättra vinsten något under årets andra kvartal. Men nedskrivningen av tillväxtprognosen för helåret innebar att Securitasaktien föll rejält på Stockholmsbörsen.

Vinsten före skatt redovisas till 847 miljoner kronor. Det kan jämföras med vinsten på 804 miljoner kronor för motsvarande period i fjol.

Omsättningen för perioden steg från 14,8 miljarder kronor i fjol, till 16,2 miljarder kronor i år.

Vinstprognosen för helåret 2005 lämnas oförändrad. Det betyder att företagsledningen räknar med ett vinstlyft på 10-15 procent jämfört med i fjol.

Annons

Även koncernens rörelsemarginal förväntas överträffa förra årets, skriver koncernchefen Thomas Berglund i delårsrapporten.

Så långt var siffrorna i nivå med förväntningarna. Men då företagsledningen nu står fast vid prognosen att den organiska tillväxten för helåret inte kommer att överträffa 4 procent gjorde aktiemarknaden tummen ned och sänkte Securitasaktien med 5 procent.

Försäljningen för bolagets verksamhet i USA, Security Services, sjönk under första halvåret från 10,2 miljarder kronor i fjol till knappt 10,0 miljarder i år.

Annons

Däremot steg försäljningen något under andra kvartalet, från knappt 5,1 miljarder kronor i fjol till drygt 5,2 miljarder kronor i år.

”Vändningen i Security Services i USA är nu bekräftad”, skriver koncernchef Thomas Berglund i en kommentar.

TT

Annons

Annons