Bank

SEB stuvar om i ledningen

SEB meddelar förändringar i ledningen. "De här förändringarna stärker vår möjlighet att leverera på affärsplanen och driva förändring", säger Johan Torgeby, vd och koncernchef. 

Uppdaterad 2019-10-23
Publicerad 2019-10-23

I dag rapporterar SEB kvartalsrapport och samtidigt meddelar banken att man genomför ett antal ledningsförändringar som ska träda i kraft från och med 1 januari 2020.

– De här förändringarna stärker vår möjlighet att leverera på affärsplanen och driva förändring. Genom att ta nästa steg inom teknikområdet ökar vi vårt fokus på operationell effektivitet för att i ännu högre grad kunna möta våra kunders förväntningar. Jag är glad att leda och vara en del av ett team med så smarta och dedikerade personer, säger Johan Torgeby, vd och koncernchef.  

Masih Yazdi, för närvarande finansdirektör och medlem av verkställande ledningen har utsetts till ekonomi- och finansdirektör. Han började på SEB 2013. Innan han började i sin nuvarande roll var han aktieanalytiker. Han har också arbetat som riskanalytiker vid Finansinspektionen. 

Nina Korfu-Pedersen, för närvarande chef för Group Finance och medlem av ledningen, har utsetts till chef för Affärsstöd och Operations. Hon har arbetat i SEB sedan 2010 som chef för Financial Services inom Group Finance. Hon har en bakgrund som managementkonsult vid PA Consulting och som chef för Group control & strategy vid försäkringsbolaget If.

Petra Ålund, chef för Technology sedan april 2019, har utsetts som medlem i ledningen. Petra började på SEB 2017 som chef för IT Services. Innan hon började på SEB hade hon en rad seniora chefsbefattningar inom IT-området på Sandvik och Scania. 

Nicolas Moch, Chief Information Officer (CIO) har utsetts till medlem av ledningen. Han kommer att rapportera till Petra Ålund. Nicolas började på SEB 2008. Innan han började på SEB hade han en rad seniora befattningar som IT- och managementkonsult vid Cap Gemini. 

Martin Johansson har utsetts till Senior Advisor till vd och koncernchefen och lämnar sin nuvarande roll som chef för Business Support & Chief of Staff och medlem av ledningen. Martin kvarstår i ledningen som adjungerad medlem. 

Javiera Ragnartz, chef för Investment Management, och Mark Luscombe, chef för SEB i Storbritannien, har utsetts till adjungerade medlemmar i den verkställande ledningen.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in