SD:s David Perez får plats i finansutskottet – trots miljoner i skatteskuld

Taggar i artikeln

Skatteverket
Skatteverkets utredning visade att David Perez delägda offshore-bolag fört över aktier till ett värde på 44 miljoner kronor till sverigedemokratens bolag i Sverige. Foto: Riksdagen och TTSkatteverkets utredning visade att David Perez delägda offshore-bolag fört över aktier till ett värde på 44 miljoner kronor till sverigedemokratens bolag i Sverige. Foto: Riksdagen och TT
Skatteverkets utredning visade att David Perez delägda offshore-bolag fört över aktier till ett värde på 44 miljoner kronor till sverigedemokratens bolag i Sverige. Foto: Riksdagen och TT
Publicerad
Uppdaterad

Sverigedemokraternas riksdagsledamot David Perez får en ordinarie plats i riksdagens finansutskott. Samtidigt har han mångmiljonskulder till Skatteverket på grund av obetalda skatter. Det rapporterar DI.

Realtid.se

Enligt Skatteverkets beslut, som DI tagit del av, upptäcktes ett bolag registrerat i Panama i David Perez namn i samband med avslöjandet om de så kallade Panamadokumenten.

Både SVT och Aftonbladet uppmärksammade att Skatteverket krävde miljoner av David Perez för obetalda skatter.

Då var David Perez regionråd och satt i Uppsalas kommunfullmäktige.

Annons

Partiets presschef Henrik Gustafsson sa då till SVT att Perez inte ”kan sitta kvar som regionråd eller som företrädare för Sverigedemokraterna” om man systematiskt undanhållit pengar från staten på det här sättet.”

Skatteverkets utredning visade att David Perez delägda offshore-bolag fört över aktier till ett värde på 44 miljoner kronor till sverigedemokratens bolag i Sverige.

Enligt ett beslut från Förvaltningsrätten som togs i april tidigare i år ska David Perez betala nästan 10 miljoner kronor i obetalda skatter och avgifter.

Annons

David Perez ville att domstolens handläggning av ärendet skulle sekretessbeläggas, men det fick han avslag på.

Både David Perez och Skatteverket har överklagat domen till Kammarrätten.

Annons