FondNyhet

Savr tar in 162 miljoner – siktar på aktiehandel

Savr, SchibestedSavr, Schibested
Pontus Ogebjer, investment manager på Schibsted och Savrs vd Daniel Aarenstrup
Publicerad
Uppdaterad

Spartjänsten Savr har avslutat en investeringsrunda som tillför bolaget 162 miljoner kronor.

Realtid.se

Kapitalet ska bland annat användas till att utveckla aktiehandel på plattformen och därmed utmana nätbankerna. Investeringen leds av Schibsted som tidigare investerat i andra snabbväxande fintechbolag. Med i rundan finns även Nordic Angels nätverk av ängelinvesterare. 

Savrs fondplattform lanserades i slutet av 2019 och har på drygt två år attraherat över 90 000 kunder. Deras affärsmodell går ut på att erbjuda fonder till lägre avgifter genom att betala tillbaka fondprovisioner till spararna. Sedan start har bolaget återbetalat över 17,5 miljoner kronor till sina kunder. 

– Målet är att bli marknadens bästa tjänst för långsiktigt sparande, så nu satsar vi kraftigt på att bygga en komplett investeringsplattform. Nyligen lanserade vi ett erbjudande inom tjänstepension och aktiehandel blir nästa stora milstolpe, säger Savrs vd Daniel Aarenstrup i en skriftlig kommentar.

Annons

– Savr är ett väldigt intressant bolag som imponerat på oss på flera sätt. Starka och drivna entreprenörer som lyckas kombinera en tydlig vision med ett gediget genomförande som vi är säkra på kommer hjälpa väldigt många människor med deras sparande och privatekonomi. Det är precis sådana idéer och bolag som Schibsted vill backa upp, säger Pontus Ogebjer, investment manager på Schibsted i sin presskommentar.

Savr har i och med senaste rundan tagit in över 250 miljoner kronor i riskkapital sedan bolaget grundades. SEB Corporate Finance Growth agerade finansiell rådgivare till Savr i investeringsrundan.

 

Annons

 

Annons