Finans Nyhet

Samuelson: Richards vill ha kvar mig som försvarare

Publicerad
Uppdaterad

Åklagaren vill att domstolen sparkar Alexander Richards advokat, men Per E Samuelson får stöd av sin klient.

Sara Johansson

Nu svarar Per E Samuelson på åklagare Stig Åström attack i Nacka tingsrätt.

Per E Samuelson skriver till domstolen att han redan från början gjorde klart att han var fullbokad under augusti-september. Och att en huvudförhandling som prövar skattebrottsåtalet mot affärsmannen Alexander Richards då skulle vara omöjlig.

”Jag har således inte – som åklagaren felaktigt påstår – tagit på mig fallet utan att upplysa om hur min arbetskalender såg ut”.

Annons

Stig Åström kräver att domstolen sparkar advokat Per E Samuelson från sitt uppdrag. Åklagaren anser att advokaten beter sig hänsynslöst mot domstolen, sin klient Alexander Richards samt mot åklagaren själv.

Men enligt Per E Samuelson vill Alexander Richards fortfarande ha kvar honom som försvarare.

Bakgrunden till Stig Åströms kritik är att åklagaren vill pröva skattebrottsåtalet samtidigt som de övriga åtalspunkterna. Men med Samuelsons tidsschema kommer dessa sannolikt inte prövas samtidigt i hovrätten.

Annons

Per E Samuelson svarar på Stig Åströms kritik och menar att inläsningarbetet är omfattande och att det är viktigt för Alexander Richards att ha en väl förberedd försvarare vid sin sida.

Samtidigt går Per E Samuelson till hård attack och hänvisar till att det inte finns några rättsregler om god åklagarsed, ”vilket gör att en åklagare i praktiken kan ta sig friheter utan att man som åtalad eller försvarare kan komma åt eventuella övertramp”.

Han pekar på att åklagarens skyldighet är att vara objektiv och att åklagaren alltid ska uppträda så att den som är åtalad uppfattar att han får en korrekt behandling av rättsväsendet.

Annons

Per E Samuelson poängterar:

”Alexander vill bli frikänd från samtliga åtalspunkter! Ju förr desto bättre!”

Annons