Finans Nyhet

Sämre än väntat för Motorola

Publicerad

Det blev ett lägre golv än väntat i prognosen för årets fjärde kvartal från den amerikanska telekomtillverkaren Motorola. Beskedet fick, trots en kraftig vinstökning, aktien att falla i den elektroniska efterhandeln.

Aktien i Motorola föll i tisdagens elektroniska efterhandel efter det att världens näst största mobiltelefontillverkare presenterade sin delårsrapport. Under den reguljära handeln på New York-börsen, inför rapporten, hade aktien gått upp med 0,2 procent. I den elektroniska handeln på Inet föll den därefter tillbaka med 4,5 procent.

Kursfallet kom då marknaden tagit del av Motorolas prognos för årets fjärde kvartal, som visade att telekomjätten räknar med en försäljning på 9,3-9,6 miljarder dollar. Det kan jämföras med en genomsnittsprognos på Wall Street på 9,52 miljarder dollar.

Marknaden ansåg att detta var för svagt, trots att Motorola i delårsrapporten även kunde presentera en trefaldigad vinst på en omsättningsökning på 26 procent.

Annons

Nettovinsten för årets tredje kvartal blev 479 miljoner dollar, 20 cent per aktie. Under tredje kvartalet i fjol låg Motorolas nettovinst på 116 miljoner dollar, fem cent per aktie.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst för det senast avslutade kvartalet på 19 cent per aktie enligt Reuters Estimates.

Omsättningen under kvartalet ökade med 26 procent till 8,6 miljarder dollar.

Annons

För mobiltelefondivisionen blev det ett försäljningslyft på 34 procent till 3,9 miljarder dollar. Samtidigt ökade försäljningen för affärsområdet Global Telecom Solutions med 24 procent till 1,3 miljarder dollar.

TT

Annons