Så ska Spotlight öka noteringstakten i norr

Viktor WaxinViktor Waxin
"Just nu är vi två personer men tanken är att växa allteftersom uppdragen blir fler. Dessutom har vi genom koncernen tillgång jurister och annan kompetens som vi kommer att nyttja", säger vd Viktor Waxin till Realtid.
Publicerad
Uppdaterad

Den Malmöbaserade finanskoncernen Spotlight startar nytt företag som ska hjälpa småbolag i norr med börsnotering.

Anders Frick

Placing Corporate Finance är namnet på det nya bolag som ska få fler småbolag i norra Sverige att börsnotera sig. Bolaget tillhör Spotlight Group, har sitt huvudkontor i Stockholm och kompletterar geografiskt Sedermera Corporate Finance, som har Skåne i fokus. Det rapporterar nyhetstjänsten Rapidus.

– Vi vet att det finns mycket fler bolag som vill notera sig än rådgivare som är tillgängliga för att göra det. Ingen är just nu nischad på rådgivning till mindre bolag, med transaktioner under 25 miljoner kronor, och i dag finns det inga eller försvinnande få finansiella rådgivare norr om Stockholm. Samtidigt vet vi att det finns jättemånga spännande bolag som i dag börjat förstå att en notering kan funka även för mindre företag, säger Spotlights vice koncernchef Markus Neuding till Rapidus.

Placing Corporate Finance drivs av Viktor Waxin och Linus Franzén, som tidigare har arbetat med affärsutveckling och projektledning inom Spotlight.

Annons

– Vi är precis i uppstartsfas nu och håller bland annat på att söka alla tillstånd som behövs. Just nu är vi två personer men tanken är att växa allteftersom uppdragen blir fler. Dessutom har vi genom koncernen tillgång jurister och annan kompetens som vi kommer att nyttja, säger vd Viktor Waxin till Realtid.

Annons