Finans Nyhet

Ryssland in i slaget om Rover

Publicerad

Intresset för att roffa åt sig resterna av den kollapsade biltillverkaren MG Rover växer. Nu ger sig även en rysk tillverkare in i leken.

För kontrakttillverkarna i låglöneländer har brittiska MG Rovers konkurs inneburit ett gyllene tillfälle att ta över en existerande produktion och ett inarbetat varumärke.

Kinesiska Saic som hade ett samarbetsavtal med MG Rover hävdar att det redan äger rättigheterna för att producera Rovers 45- och 75-modeller, något som först måste utredas av konkursförvaltarna. Saic har även kontaktat flera av Rovers underleverantörer.

Under tiden lämnar andra kontraktstillverkare i låglöneländer in intresseanmälan om att ta över produktionen för Rover.

Annons

Det senaste är att Rysslands näst rikaste man, Oleg Deripaska som äger Volga Cars, tänker lämna ett bud på rättigheterna till Rover. Detta uppges i dag av ryska medier.

Den 36-årige Deripaska är en av Rysslands oligarker som under privatiseringarna lyckade lägga beslag på aluminiumproduktionen och tillverkningen av Volga-bilarna som tidigare var standard för ryska taxibilar.\\Hercules\Realtid$\Headline\Prod\Index\Alla\20050502113823_Realtid421.dbp

Annons