Finans Nyhet

Roschier lämnar delar av HQ-uppdraget

Publicerad
Uppdaterad

Får inte företräda HQ mot KPMG och Öresund.

Helene Rothstein

Fällningen i Advokatsamfundets disciplinnämnd får nu konsekvenser för Roschier-advokaterna Claes Lundblad och Axel Calissendorff.

Realtid.se kan avslöja att Roschier med omedelbar verkan avträder uppdraget för HQ när det gäller motparterna Öresund och KPMG.

– Vi har nu frånträtt båda ärendena. Men är kvar som ombud i alla andra tvister för HQ, vilket är de dominerande delarna av uppdraget, säger Axel Calissendorff till Realtid.se.

Annons

Var det ett svårt beslut att fatta?

– Nej, inte alls.

Roschier-delägarna fick nyligen en erinran av Advokatsamfundets disciplinnämnd för att de inte vidtagit åtgärder när jävssituationen på Roschier blev känd.

Annons

När det gäller Öresund fick Claes Lundblad en erinran för att han inte avträdde uppdraget och Calissendorff en erinran för att han inte har verkat för att hans kollega skulle avsäga sig uppdraget när jävsituationen stod klar.

När det gäller KPMG-delen fick bara Claes Lundblad en erinran för att han inte frånträtt uppdraget.

Advokatsamfundets disciplinnämnd kritiserade alltså inte Lundblad för att han åtog sig uppdragen från början, utan för att han inte frånträdde uppdragen när jävsituationen uppenbarade sig.

Annons

Enligt uppgift till Realtid.se har disciplinnämndens fullständiga protokoll distribuerats till de inblandade i ärendet. Samfundet har dock ännu inte publicerat det på den egna hemsidan.

Annons