Finans Nyhet

Roschier kniper från Mannheimer

Publicerad
Uppdaterad

Roschier befordrar fyra av de egna till delägare i Stockholm, och rekryterar samtidigt tre biträdande jurister från Mannheimer Swartling.

Martin Lindgren

Henrik Fieber, Mattias Friberg, Niko Hukkinen, Johan Häger, Gisela Knuts och Joakim Wedlund blir delägare i Roschier den 1 juni 2011, meddelar byrån i ett pressmeddelande.

Fyra av dem är verksamma i Stockholm, och två i Helsingfors.

Henrik Fieber och Gisela Knuts tillhör gruppen för tvistlösning, och Mattias Friberg den för publika transaktioner. Niko Hukkinen tillhör gruppen för EU- och konkurrensrätt medan Johan Häger och Joakim Wedlund båda tillhör Roschiers bank- och finansgrupp.

Annons

– De nya delägarna, varav de flesta kommer från de egna leden, är en bekräftelse på styrkan i Roschiers verksamhet. Det är inledningen på en ny era för Stockholmskontoret, säger Ulf-Henrik Kull, managing partner på Roschier.

– Upptagandet av de nya delägarna i kombination med förra årets fem nya delägare visar på vår starka utveckling under de senaste åren och även på den målmedvetna satsning som vi gör på nästa generation unga och duktiga jurister, fortsätter Kull.

Förutom befordringen ur de egna leden rekryterar Roschier tre biträdande jurister från Mannheimer Swartling: Christoffer Andersson, Björn Johansson och Harem Mahir som arbetat på konkurrenten under flera år. Andersson och Mahir kommer att arbeta tillsammans med Häger, en av de ovannämnda nya delägarna, i bank- och finansgruppen. Där kommer även Joakim Wedlund, som rekryterats från Danske Bank, att ingå.

Annons

Enligt Roschier är denna grupp en av Sveriges främsta inom bank och finans:

”Gruppen deltar regelbundet i de största förvärvs- och projektfinansieringarna och anlitas frekvent av ledande banker på den svenska marknaden”, skriver byrån.

Gruppens Stockholmschef Fredrik Rydin:

Annons

– Vi har nu både i Stockholm och Helsingfors en ledande praktik inom området bank och finans och jag ser mycket fram emot att fortsätta att utveckla verksamheten tillsammans med det starka team av unga skickliga medarbetare vi nu har.

Björn Johansson, den tredje av Mannheimer-nyrekryteringarna, kommer att tillhöra byråns grupp för tvistlösning som leds av Claes Lundblad. Lundblad är enligt Roschier ”en av norra Europas mest framstående profiler inom tvister och skiljeförfarande”.

Till Lundblads grupp hör två av de nya delägarna, Henrik Fieber och Gisela Knuts. Gisela har de senaste två åren varit verksam i såväl Sverige som Finland och kommer även fortsättningsvis att ha närvaro i Stockholm.

– Årets nya delägargrupp och rekryteringen av flertalet unga och duktiga jurister till Stockholm är helt i linje med våra strategiska mål inför de kommande åren; genom att stärka Stockholmskontoret utveckla Roschiers ställning som en av regionens ledande byråer med stora och internationella klienter, säger hovauditör Axel Calissendorff, senior partner på Roschier, i pressmeddelandet.

– Vi har sedan starten varit mycket framgångsrika i att löpande rekrytera och utveckla duktiga och talangfulla medarbetare. På mindre än sex år har Stockholmskontoret vuxit från två medarbetare till sin nuvarande storlek på närmare 60 jurister, varav 13 delägare. Roschier är mycket väl rustat för att hantera de största och mest avancerade uppdragen i regionen och vi tar nu den svenska verksamheten till nästa nivå, avslutar Axel Calissendorff.

Annons