Finans Nyhet

Remium-vd friad från brottsmisstankar

Publicerad
Uppdaterad

Åklagaren har valt att lägga ned åtalet. ”Det var rättvist”, säger Patrik Gransäter.

Sara Johansson

Fondkommissionären Remiums vd, Patrik Gransäter, 48, åtalades i Stockholms tingsrätt för våldsamt motstånd efter ett krogbråk på Stureplan. Nu väljer kammaråklagaren Anders Halfwordson att lägga ned åtalet.

Patrik Gransäter är fåordig om händelsen och åklagarens beslut när Realtid.se når honom under onsdagen.

– Det var rättvist att åklagaren lade ned åtalet, säger han.

Annons

Bråket med vakterna skedde inne på nattklubben Sturecompagniet i oktober förra året. Han är själv kritisk mot vakterna och att ett åtal överhuvudtaget har väckts mot honom.

– Men det sker övergrepp hela tiden, säger han.

Enligt brottsanmälan ska han ha ”krängt med överkroppen och dragit in sina armar mot kroppen” när vakterna skulle gripa honom.

Annons

Från början var han även misstänkt för hot mot tjänsteman och misshandel efter att ha dödshotat vakterna ett flertal gånger samt brottat ned en av dem. Misstankarna lades dock ned innan åtal väcktes.

Vid tiden för åtalet rasade Patrik Gransäter i Realtid.se.

– Jag har inte rört dem och jag har anmält dem för misshandel. Deras uppgifter är rena rama falsarier och de gav sig på mig helt oprovocerat.

Annons

– Det här är typiskt vakter. Det är livsfarligt att gå ut i Stockholm. Vakterna kör sina egna lagar och regler, sade han då till Realtid.se.

Ett vittne till händelsen backar nu upp Gransäters version av händelsen. Vittnet pekar på att vakterna överreagerat ”kraftigt”.

”Xxx säger att det upplevs som en tackling i amerikansk fotboll och han upplever att den inte kommer från Gransäter utan snarare att båda blir tacklade av vakterna”, står det i förhörsprotokollet.

Vittnet får även frågan om han har fått någon ekonomisk ersättning för att inte svara sanningsenligt, vilket han förnekar. Däremot berättar han att Patrik Gransäter har bett honom att inte svara på frågor från journalister.

Realtid.se har sökt kammaråklagare Anders Halfwordson.

Annons