Regeringen och SD vill utöka möjligheten till kameraövervakning 

Taggar i artikeln

Regeringen
Gunnar Strömmer. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Regeringen och stödpartiet SD vill förbättra polisens möjligheter till kameraövervakning, och på så vis stärka arbetet mot gängbrottsligheten. Det framkom på en pressträff under ledning av justitieminister Gunnar Strömmer (M).

Finwire

På pressträffen deltog även Katja Nyberg (SD), talesperson i polisfrågor, Camilla Brodin (KD), gruppledare samt Martin Melin (L), ersättare i justitieutskottet.

Ett antal frågor ska utredas i ett så kallat snabbspår i regeringskansliet. Polisen ska bland annat få använda ansiktsigenkänning för att identifiera gängmedlemmar, använda sig av drönare samt utökad användning av kameror som redan sitter uppe men som hanteras av regioner och kommuner. Vidare vill man kunna lagra data.

Strömmer uppger att man sedan tidigare arbetar med att kraftigt bygga ut användningen av kameror. Han betonar också att man arbetar hörsamt med brottsbekämpande myndigheter, och att de åtgärder som man vill genomföra är efterfrågade. Han uppger också att Sverige nu kommer ikapp andra länder kring kameraövervakning, däribland Danmark.

Annons

 

Annons