Finans Nyhet

”Ramberg och Lundblad förvränger sanningen”

Publicerad

”Ovärdigt”. Författaren Nuri Kino sågar Anne Rambergs och sambon Claes Lundblads senaste uttalanden om boken ”Den svenske Gudfadern”.

På måndagen gick Claes Lundblad, delägare på advokatbyrån Roschier, ut i Expressen och berättade att förlaget tagit tillbaka vissa specifika detaljer i boken.

– Förlaget har korrigerat sina missvisande uppgifter, sa Claes Lundblad.

Det är advokat Fredrik Ramberg som anlitat Claes Lundblad för att framföra krav mot författaren och förlaget bakom ”Den svenska Gudfadern”.

Annons

Både Nuri Kino och förläggaren Annika Bladh på Bladh by Bladh reagerar kraftigt på Claes Lundblads uttalande:

– Det finns inget utpekande och vi har inte korrigerat något i boken, säger Annika Bladh.

”Högst opassande”

Nuri Kino går längre:

Annons

”En lögn och förvrängning av vårt svar till Lundblad. Högst opassande en advokat som säger sig vilja företräda sanningen”, skriver han i en kommentar till Realtid.se.

Den senaste veckan har en skriftväxling pågått mellan parterna. Claes Lundblad säger till Realtid.se på onsdagen att en förtalsstämning inte är aktuell ”för närvarande”. Detta sedan Nuri Kino meddelat att Fredrik Ramberg inte är den advokat som omnämns i boken.

Claes Lundblad vill inte kommentera ärendet ytterligare i dagsläget:

Annons

– Förlaget har fel men jag har inga ytterligare kommentarer. Jag tänker inte föra den här tvisten i tidningen, säger Claes Lundblad.

”Förlaget har fel”

Nuri Kino ställer sig oförstående till Fredrik Rambergs och Claes Lundblads kraftiga reaktion på boken då Ramberg varken är namngiven eller omnämns på annat sätt.

”Jag har pratat med ett antal tunga jurister och alla, liksom jag själv, är överens om att det är ett märkligt och rent korkat beteende”, skriver han.

Fredrik Rambergs tidigare fru Anne Ramberg, som även är sambo med Claes Lundblad, har i egenskap av generalsekreterare i Advokatsamfundet också kritiserat den aktuella boken i hårda ordalag.

Senast på tisdagen beskrev hon på DN Debatt boken som ”en hyllning” till en ”till Jugoslavien utflyttad” gangster.

”Att hon fortsätter att kalla Den svenske Gudfadern för en hyllningsbok visar återigen på hennes rabiata försök till att rikta fokus från sanningen”, kommenterar Nuri Kino.

Att Anne Ramberg talar om Jugoslavien, ett land som inte längre finns, visar på hur dåligt insatt hon är i ämnet, enligt Nuri Kino som ifrågasätter om Anne Ramberg ens har läst boken:

”Fram till dess hon har gjort det ska hon sluta nämna den i sitt drev. Har hon läst den och uttalar sig som hon gör ändå, ja, då tycker jag synd om alla advokater i Sverige som har henne som sin generalsekreterare.”

Huvudsyftet i skymundan

Enligt Nuri Kino var det omöjligt att bortse från att kungens vän Anders Lettström sökte kontakt och ville ha hjälp av Milan Sevo under hösten 2010 samtidigt som Nuri Kino slutförde arbetet med sin bok.

Han tycker att bokens huvudsyfte hamnat i skymundan av kungadebatten. Boken är främst en skildring av en de kontroversiella miljöer och förebilder som lockar många unga utan andra framtidsutsikter.

”Anne Ramberg borde vara tacksam för den informationen, som förs fram i Den svenske Gudfadern, och försöka göra något åt våra samhällsproblem i stället för att förvränga ord så att de passar hennes vänner – det är advokatsamfundet ovärdigt.”

Realtid.se söker Anne Ramberg för en kommentar.

Annons