Finans Nyhet

Quiksilver köper Rossignol

Publicerad

Amerikanska Quiksilver köper nu Rossignol, efter månader av rykten om att det skulle vara på väg att ske. Quiksilver betalar 241 miljoner euro, 2,2 miljarder kronor, för den franska skidlegenden.

Tanken bakom Quiksilvers förvärv av Rossignol sägs vara att skapa ”nummer ett i världen” på utrustning och kläder för sport och aktiviteter i friska luften.

De senaste veckorna har Rossignol pendlat på Paris-börsen. Marknaderna har slagit vad om ett förvärv av den 45-procentiga del av Rossignol som ägs av Laurent Boix-Vives. Sedan år tillbaka har den 78-årige Boix-Vives haft en nära relation till Bernard Mariette, vd för Quiksilver. Och Quiksilver meddelade redan i januari att bolaget var intresserat av ett förvärv av just Rossignol.

Rossignol har 2.900 anställda varav majoriteten finns i Frankrike. Bolaget omsatte 394,2 miljoner euro, 3,6 miljarder kronor, de nio första månaderna av kalenderåret som sträcker sig från april 2004 till mars 2005.

Annons

I och med Quiksilvers accepterade bud kommer omkring 152 anställda att förlora sina jobb, varav 100 på Rossignol och 52 på filialen Dynastar.

Annons