PwC går in som huvudsponsor till Realtid ESG-dagen

Taggar i artikeln

ESG-dagen PwC Realtid
Maria Pellborn vd för Realtid och initiativtagare till ESG-dagen och David Ringmar, ansvarig för hållbarhetsrådgivning inom PwC.Maria Pellborn vd för Realtid och initiativtagare till ESG-dagen och David Ringmar, ansvarig för hållbarhetsrådgivning inom PwC.
Maria Pellborn vd för Realtid och initiativtagare till ESG-dagen och David Ringmar, ansvarig för hållbarhetsrådgivning inom PwC.
Publicerad
Uppdaterad

Den 25 oktober är det dags för den fjärde upplagan av Realtid ESG-dagen – och denna gång tillsammans med PwC som huvudsponsor. ”Detta kommer att bli den bästa ESG-dagen hittills. Tillsammans med PwC kan vi erbjuda ännu mer kunskap och ännu mer nätverk,” säger Maria Pellborn, vd för Realtid.

Realtid.se

– Framtidens vinnare är de bolag som inser att hållbarhet är en affärsmöjlighet. Samtidigt blir hållbarhets- och ESG-området alltmer komplext och vi märker tydligt hur behovet av vägledning ökar. Därför ser vi mycket fram emot att få bidra med PwC:s kunskap och expertis på området under Realtids ESG-dag, säger David Ringmar, ansvarig för hållbarhetsrådgivning inom PwC.

PwC Sverige är marknadsledande inom revision och rådgivning med 2 700 medarbetare runt om i landet. PwC:s vision är ett väl fungerande och hållbart näringsliv och samhälle som inger förtroende.
Fokus för Realtids ESG-dag är kapitalanskaffningar och krediter. Pandemin har omdirigerat kapitalflöden över hela världen och dessa flöden accelererar ytterligare i takt med att investerare ägnar allt större uppmärksamhet åt den långsiktiga hållbarheten i sina portföljer. Kapitalförvaltare i Europa står nu inför en stor utmaning: Hur bygger man hållbara affärsmodeller med ESG-fokuserade investeringar?

– Det är tydligt att hållbarhet i allt högre grad driver investeringsstrategierna, inte minst inom private equity-sektorn. Att lyckas med detta innebär samtidigt att långsiktiga och strategiska beslut måste fattas med fokus på hållbarhet, fortsätter David Ringmar.

Annons

Realtid ESG-dagen är den oberoende mötesplatsen där finansbranschens olika aktörer träffar näringslivet och politiken för att diskutera den stora och viktiga omställningen till en mer hållbar ekonomi.

– Tillsammans med PwC vill vi skapa en plattform för att accelerera omställningen – här och nu, säger Joakim Båge, programchef för ESG-dagen.

Höstens ESG-dag hålls på Filmstaden Sergel i centrala Stockholm den 25 oktober.
Realtid ESG-dagen har arrangerats sedan 2021 och totalt samlat över 30 000 digitala och fysiska deltagare från politiken, näringslivet, startups, kapitalmarknaden, finansvärlden och NGO:s.

Annons

Här kan du läsa mer om programmet, talare och även boka din plats till eventet>>

Annons