Realtid/Emissioner & IPO

I samarbete med DealStation

Proptech-aktören Navian siktar på att ta in upp till 25 miljoner

Taggar i artikeln

Prop-tech
Navian avser på längre sikt börsnotera bolaget.
Publicerad
Uppdaterad

Proptech-bolaget Navian, som arbetar med att digitalisera fastighetsvärlden, kommer inom kort att inleda en crowdfundingkampanj via Pepins. Totalt siktar bolaget på att ta in upp till 25 miljoner kronor i kapital.

Rikard Jansson

Navian avser på längre sikt börsnotera bolaget. Kapitalet kommer investeras i att vidareutveckla bolagets plattform, stärka varumärket samt öka antalet nya kunder, heter det i ett nyhetsbrev.

— Navian har utvecklat en plattform som skall möjliggöra för små och medelstora fastighetsutvecklare och fastighetsinvesterare att i ett och samma verktyg hitta fastighetsprojekt, utveckla, finansiera samt avyttra. Grunden i plattformen baseras på 10 miljoner datapunkter, uppger företaget. Fokus ligger på små och medelstora aktörer.

Enligt företaget har intäkterna hög förutsägbarhet. I nuläget har man säkrat intäkter om 76 miljoner kronor för nästa år. Bolaget har historiskt inte tagit in externt kapital. Proptechbolaget spår att intäkterna ökar med 271 procent i år. Marknaden för proptech bedöms växa med 15-20 procent de kommande tio åren.

Annons

Exakt när kampanjen inleds anges inte.

Annons