Profi Revelop
Foto: Revelop
Fastigheter

Profi reser ny Sverige-fokuserad fastighetsfond om 2,1 miljarder – byter namn till Revelop

Profi Fastigheter har säkrat 2,1 miljarder kronor till sin femte investeringsfond, vilken specifikt riktar sig mot investeringar i svenska fastigheter.

Uppdaterad 2021-05-17
Publicerad 2021-05-17

Profi Fastigheter, som byter namn till Revelop med syfte att spegla bolagets fokus på hållbarhet och ESG, har rest en ny fastighetsfond om två miljarder kronor. Revelop V är, som namnet antyder, bolagets femte fond och den största specifikt riktad mot investeringar i svenska fastigheter på sju år, framgår av ett pressmeddelande. Revelops strategi är att köpa, förädla och utveckla kommersiella fastigheter som oftast annars skulle rivas ner i Sveriges tre storstadsområden.

– Varje fastighet genomgår under vårt ägande en hållbar resa - från brun till grön. Revelop anspelar på mottot att förlänga livet på byggnader, att skapa attraktiva platser och fokus på effektiv resursanvändning liksom cirkulärt tänk. Vi tänker annorlunda och investerar i befintlig stadsmiljö intill befintlig infrastruktur där vi ser möjligheter till positiv förändring genom förädling och förtätning, säger Anders Sylvén, CFO och vice vd på Revelop, i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Logga in