Pressmeddelande

Svenska värmepumpstillverkaren Qvantum får pris för årets VVS-produkt i Storbritannien

Publicerad
Uppdaterad

Qvantum vann igår kväll priset för årets VVS-produkt i Storbritannien.  Priset som delas ut av landets största VVS-tidning H&V News delades ut vid en gala i London och bland de andra nominerade till priset fanns bland annat Tesla, NIBE och Daikin


I nästan 30 år har H&V News Awards utsett de mest innovativa och kundfokuserade produkterna på den brittiska marknaden. Priset har blivit omnämnt som VVS-branschens Oscars. "Varje år söker vi efter de mest nytänkande, innovativa och kundfokuserade företagen inom branschen att delta." säger arrangörerna.

Qvantum fick priset för sin lägenhetsvärmepump som är framtagen för att göra det möjligt att ersätta gaspannor i europeiska lägenheter med fossilfri uppvärmning. Priset är det senaste i raden av internationella utmärkelser som Qvantum fått under 2023. Tidigare har man även vunnit British Renewable Energy Award, Unlock Net Zero Award samt ISH Design+ Award. "Att vinna över så välkända aktörer som Tesla, NIBE och Daikin visar att vår ambition att leda omställningen till fossilfri uppvärmning i Europas städer och att skapa produkter för de många människorna, är helt rätt", säger Jesper Jarnhäll som är CCO för Qvantum.

"Vi är ett innovativt företag och tänker nytt inom alla områden för att ta omställningen till värmepumpar till Europa. Detta prestigefyllda pris bevisar att vi är på rätt väg" 

Qvantum har utvecklat och producerat högkvalitativa värmepumpar och energisystem sedan 1993 och har ett team av ledande experter som designar system för värmepumpar – system som levererar både värme och kyla. Qvantum erbjuder värmepumpar med en unik egenutvecklad hård- och mjukvara som kommer att underlätta för konsulter, installatörer, projektutvecklare och företag att skapa fossilfri uppvärmning och kylningen av bostadsområden och städer. Med huvudkontor i Åstorp i Sverige har Qvantum dotterbolag i Tyskland, Nederländerna, Polen, Ungern och Storbritannien och expanderar nu snabbt från sina nuvarande 200 anställda. Nyligen förvärvade man en stor produktionsanläggning från Electrolux med en årlig kapacitet på upp till en miljon enheter

Kontakt:

Fredrik Rosenqvist
VD
076-163 43 05
fredrik.rosenqvist@qvantum.com

Qvantum har sedan 1993 utvecklat och tillverkat värmepumpar och energisystem. Med ett team av utvecklare arbetar man idag med att ta fram 5:e generationens system för fjärrvärme och fjärrkyla. Med egenutvecklad hård- och mjukvara är målet att skapa lösningar som gör det enkelt för fastighetsägare att snabbt få fossilfri värme och kyla på plats för bostadsområden och städer i primärt Europa.

Qvantum har anläggningar i Malmö (Limhamn) och Åstorp och sysselsätter idag ca 100 personer.

Annons