Pressmeddelande

Quartiers säljer projekt Altura160 för 107,2 MSEK

Publicerad

Quartiers Properties AB (publ) (”Quartiers” eller ”Bolaget”) har ingått ett avtal med Taylor Wimpey de España S.A.U (”Taylor Wimpey”) om att sälja projektet Altura160 i Benahavís för en köpeskilling i EUR om motsvarande 107,2 MSEK. Betalning sker kontant och därmed frigör Quartiers ett kassaflöde om 97,7 MSEK under de kommande 13 månaderna givet aktuell växelkurs. Uppskjutna betalningar är fullt garanterade med en bankgaranti. Försäljningspriset motsvarar en premie mot bokfört värde om 62,9 MSEK.

Projekt Altura160 säljs i sin helhet och består av byggrätter för utveckling av 60 lägenheter med tillhörande parkering. Värdeutvecklingen på projektet kommer utav det utvecklingsarbete Quartiers gjort i grannfastigheten Hacienda del Señorio de Cifuentes, genom drift och utveckling av ett lägenhetshotell, som nu också är under försäljning, separat från transaktionen med Taylor Wimpey, och där 78 av 99 lägenheter redan har avyttrats med en god vinstmarginal. Quartiers har därtill utvecklat ett attraktivt koncept för Altura160, byggklara ritningar, samt erhållit bygglicens för att möjliggöra för en köpare att omgående påbörja försäljning och byggnation.

Efter genomförd due dilligence av Taylor Wimpey har parterna ingått ett optionsavtal som innebär att Taylor Wimpey erlagt en icke återbetalningsbar optionspremie om 250,000€. Tillträde ska ske inom cirka en månad där 20% av köpeskillingen ska erläggas och där en ovillkorad bankgaranti för resterande 80% ska ges av en ledande spansk bank, varav 70% ska betalas inom 6 månader och resterande 10% efter 13 månader. Hela köpeskillingen regleras genom kontant betalning.

”Denna affär är verkligen en affär som bara har vinnare. Vi har gjort och lyckats med det som vi gör allra bäst, skapa värde i utmanande fastigheter och få betalt för det. Det har vi gjort genom att via vårt lägenhetshotell höja statusen i närområdet, samt drivit igenom legala frågor på ett effektivt sätt och utvecklat ett attraktivt koncept för fastigheten som också erhållit bygglicens. Taylor Wimpey, som en av Storbritanniens största bostadsutvecklare med en stor verksamhet i Spanien, kommer på ett billigare och effektivare sätt än oss kunna utveckla projektet och därmed generera en god avkastning till sina aktieägare. På så sätt maximerar båda parterna i affären avkastningen till sina respektive aktieägare kommenterar Marcus Johansson Prakt, VD Quartiers Properties”.

 

 

Denna information är sådan information som Quartiers Properties AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 november 2023 kl. 10:40.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta:

Quartiers Properties

Marcus Johansson Prakt, VD
E-post: marcus.prakt@quartiersproperties.se
Telefon: +46 72-018 5998
Hemsida: www.quartiersproperties.com

Kort om Bolaget
Quartiers Properties är ett fastighetsutvecklingsbolag i toppskiktet avseende design och kvalitet med verksamhet på den spanska solkusten. Bolaget grundades 2014 och har sedan dess byggt upp en fastighetsportfölj av både förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Bolaget utvecklar, säljer och hyr ut fastigheter.

Quartiers Properties äger och driver Boho Club som är en boutiqueresort på Golden Mile i Marbella med restaurang och 40 hotellrum. Projektet är prisbelönt för sin design och arkitektur och både hotellet och restaurangen har sedan lanseringen 2019 etablerat sig som en ledande aktör i Marbella. Besök Boho Clubs hemsida www.bohoclub.com för att boka hotellrum eller ett bord i restaurangen. Restaurangen är öppen varje dag och serverar frukost, lunch och middag.

Quartiers Marbella Apartments är ett lägenhetskomplex i Benahavis, grannkommun till Marbella där Quartiers bedriver lägenhetsuthyrning. Boendet passar utmärkt för både kort- och långtidsboende och är populärt bland såväl familjer som grupper som besöker Marbella för semester, träningsresor eller för att spela golf. Besök hemsidan www.quartiersmarbella.com för att boka din lägenhet.

Hacienda Collection är ett lägenhetsprojekt i Benahavis, strax utanför Marbella där Quartiers Properties säljer lägenheter som är redo för omedelbar inflyttning. Lägenheterna ligger i ett gated bostadsområde med utsikt över medelhavet. Bostäderna erbjuder en öppen och rymlig planlösning med stora fönster, kök av hög standard, separat tvättstuga med två till tre sovrum. De generösa terrasserna erbjuder gott om utrymme för att umgås med familj och vänner. Vänligen besök hemsidan för mer information och för att boka en visning, på plats eller digitalt: www.haciendacollection.es.

Mangold är Bolagets Certified Adviser. Mangold nås på telefonnummer 08-503 015 50 eller e-post ca@mangold.se.

Annons