Pressmeddelande

Quartiers inleder ny era för tillväxt – signerar avsiktsförklaring med Nowonomics och QQM Fund Management för utveckling av gemensamma fastighetsfonder

Publicerad

Quartiers Properties (”Quartiers” eller ”Bolaget”), ett svenskt fastighetsbolag med starkt fokus på den spanska marknaden, är glada att meddela att en avsiktsförklaring har undertecknats med Nowonomics AB (publ) (”Nowo”) och QQM Fund Management (”QQM”). Denna överenskommelse markerar början på en ny affärsgren som lägger grunden för tillväxt via fastighetsfonder utan att nödvändigtvis resa kapital via aktieemissioner för finansiering av nya projekt.

Med erfarenhet och expertis inom den svenska och spanska fastighetssektorn, ser Quartiers denna satsning som ett steg att anamma en affärsmodell som möjliggör tillväxt utan kraftiga kapitaltillskott från Bolagets aktieägare. Initiativet återspeglar Quartiers strategiska beslut att fortsätta sin expansion på marknader med tydlig förädlingspotential. Den svenska marknaden befinner sig idag i en situation som inte är helt olik den som Spanien befann sig i när Quartiers började investera på den spanska solkusten. Via fondstrukturer möjliggörs även för Quartiers att allokera om del av sitt kapital från en stark spansk marknad till en för tillfället svag svensk marknad med goda möjligheter.

Avsiktsförklaringen mellan Quartiers, Nowo och QQM representerar en gemensam vision om att skapa kvalitativa fastighetsfonder som ger Nowos sparare attraktiva investeringsalternativ i fastighetsmarknaden. Denna allians understryker Quartiers ambition att kontinuerligt leverera högt värde till sina aktieägare genom tillväxt, riskhantering och i detta fall utan behov att för nya fastighetsförvärv nödvändigtvis resa kapital via nyemissioner i moderbolaget.

Genom samarbetet kan Quartiers generera nya inkomstströmmar och bygga upp en effektiv kapitalstruktur.

”Avsiktsförklaringen med Nowo och QQM markerar en viktig milstolpe för Quartiers. Vi är övertygade om att detta samarbete kommer att ge upphov till betydande synergier genom att integrera vår kunskap och erfarenhet från fastighetssektorn med deras expertis inom fondhantering. Vi är gemensamt fokuserade på att skapa stordriftsfördelar genom denna struktur och förverkliga vår vision om stabil och hållbar tillväxt, och därmed maximera värdet för våra aktieägare. Vi ser en ljus framtid, där vi tillsammans kan navigera och utnyttja de många möjligheter som både den spanska och nordiska fastighetsmarknaden erbjuder”, kommenterar Quartiers VD Marcus Johansson Prakt.

 

 

__________________________________________________________________________________________

Denna information är sådan information som Quartiers Properties AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 september 2023 kl. 11:30.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta:

Quartiers Properties

Marcus Johansson Prakt, VD
E-post: marcus.prakt@quartiersproperties.se
Telefon: +46 72-018 5998
Hemsida: www.quartiersproperties.com

Kort om Bolaget
Quartiers Properties är ett fastighetsutvecklingsbolag i toppskiktet avseende design och kvalitet med verksamhet på den spanska solkusten. Bolaget grundades 2014 och har sedan dess byggt upp en fastighetsportfölj av både förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Bolaget utvecklar, säljer och hyr ut fastigheter.

Quartiers Properties äger och driver Boho Club som är en boutiqueresort på Golden Mile i Marbella med restaurang och 40 hotellrum. Projektet är prisbelönt för sin design och arkitektur och både hotellet och restaurangen har sedan lanseringen 2019 etablerat sig som en ledande aktör i Marbella. Besök Boho Clubs hemsida www.bohoclub.com för att boka hotellrum eller ett bord i restaurangen. Restaurangen är öppen varje dag och serverar frukost, lunch och middag.

Quartiers Marbella Apartments är ett lägenhetskomplex i Benahavis, grannkommun till Marbella där Quartiers bedriver lägenhetsuthyrning. Boendet passar utmärkt för både kort- och långtidsboende och är populärt bland såväl familjer som grupper som besöker Marbella för semester, träningsresor eller för att spela golf. Besök hemsidan www.quartiersmarbella.com för att boka din lägenhet.

Hacienda Collection är ett lägenhetsprojekt i Benahavis, strax utanför Marbella där Quartiers Properties säljer lägenheter som är redo för omedelbar inflyttning. Lägenheterna ligger i ett gated bostadsområde med utsikt över medelhavet. Bostäderna erbjuder en öppen och rymlig planlösning med stora fönster, kök av hög standard, separat tvättstuga med två till tre sovrum. De generösa terrasserna erbjuder gott om utrymme för att umgås med familj och vänner. Vänligen besök hemsidan för mer information och för att boka en visning, på plats eller digitalt: www.haciendacollection.es.

Mangold är Bolagets Certified Adviser. Mangold nås på telefonnummer 08-503 015 50 eller e-post ca@mangold.se.

Annons