Pressmeddelande

Quartiers har framgångsrikt slutfört försäljningen av projekt Altura160

Publicerad

Quartiers Properties AB (publ) (”Quartiers” eller ”Bolaget”) har enligt plan slutfört försäljningen av projekt Altura160 i Benahavís till Taylor Wimpey de España S.A.U (”Taylor Wimpey”). Denna transaktion, till ett värde i EUR motsvarande 107,2 MSEK, markerar en viktig milstolpe för Quartiers och vittnar om Bolagets förmåga att skapa och realisera värde i sina projekt.

Genom detta avslut har Taylor Wimpey, en av Storbritanniens största bostadsutvecklare med betydande verksamhet i Spanien, tagit över ägarskapet av Altura160. I och med tillträdet erhåller Taylor Wimpey möjligheten att utveckla projektet vidare, vilket innefattar byggrätter för utveckling av 60 lägenheter med tillhörande parkering. Denna försäljning är ytterligare ett kvitto på Quartiers förmåga att framgångsrikt utveckla och förädla fastighetsprojekt, samtidigt som transaktionen ger ett betydande kassaflöde och skapar förutsättningar för ytterligare investeringar och tillväxt.

Marcus Johansson Prakt, VD för Quartiers Properties, kommenterar: "Försäljningen av Altura160 till Taylor Wimpey är ett tydligt bevis på vår förmåga att generera och realisera värde från våra fastighetsinvesteringar. Denna transaktion inte bara stärker vår finansiella position, utan också vår ställning på marknaden som en pålitlig och framgångsrik fastighetsutvecklare."

Quartiers ser fram emot att fortsätta sin tillväxtstrategi och fokusera på nya spännande projekt, medan Taylor Wimpey tar nästa steg i att förverkliga potentialen i Altura160.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta:

Quartiers Properties

Marcus Johansson Prakt, VD
E-post: marcus.prakt@quartiersproperties.se
Telefon: +46 72-018 5998
Hemsida: www.quartiersproperties.com

Kort om Bolaget
Quartiers Properties är ett fastighetsutvecklingsbolag i toppskiktet avseende design och kvalitet med verksamhet på den spanska solkusten. Bolaget grundades 2014 och har sedan dess byggt upp en fastighetsportfölj av både förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Bolaget utvecklar, säljer och hyr ut fastigheter.

Quartiers Properties äger och driver Boho Club som är en boutiqueresort på Golden Mile i Marbella med restaurang och 40 hotellrum. Projektet är prisbelönt för sin design och arkitektur och både hotellet och restaurangen har sedan lanseringen 2019 etablerat sig som en ledande aktör i Marbella. Besök Boho Clubs hemsida www.bohoclub.com för att boka hotellrum eller ett bord i restaurangen. Restaurangen är öppen varje dag och serverar frukost, lunch och middag.

Quartiers Marbella Apartments är ett lägenhetskomplex i Benahavis, grannkommun till Marbella där Quartiers bedriver lägenhetsuthyrning. Boendet passar utmärkt för både kort- och långtidsboende och är populärt bland såväl familjer som grupper som besöker Marbella för semester, träningsresor eller för att spela golf. Besök hemsidan www.quartiersmarbella.com för att boka din lägenhet.

Hacienda Collection är ett lägenhetsprojekt i Benahavis, strax utanför Marbella där Quartiers Properties säljer lägenheter som är redo för omedelbar inflyttning. Lägenheterna ligger i ett gated bostadsområde med utsikt över medelhavet. Bostäderna erbjuder en öppen och rymlig planlösning med stora fönster, kök av hög standard, separat tvättstuga med två till tre sovrum. De generösa terrasserna erbjuder gott om utrymme för att umgås med familj och vänner. Vänligen besök hemsidan för mer information och för att boka en visning, på plats eller digitalt: www.haciendacollection.es.

Mangold är Bolagets Certified Adviser. Mangold nås på telefonnummer 08-503 015 50 eller e-post ca@mangold.se.

Annons