Pressmeddelande

OssDsign utser Tom Buckland till Chief Technical Officer

Publicerad

OssDsign AB (publ.) meddelar idag att företagets nuvarande VP of Strategy, Business Development och Regulatory Affairs, Tom Buckland, har utsetts till Chief Technical Officer (CTO). Befordran är ett viktigt steg i företagets riktningsförändring mot att vara ett renodlat ortobiologiskt företag med fullt fokus på den amerikanska marknaden.

Tom Buckland, för närvarande VP of Strategy, Business Development and Regulatory Affairs, kommer i sin nya roll att ansvara för Operations & Manufacturing, Research & Development såväl som Quality Assurance och Regulatory affairs.

 

"Sedan förvärvet av Sirakoss år 2020 har Tom Buckland varit en nyckelperson i vårt team. Utnämnandet av honom till CTO är ett viktigt steg i OssDsigns skifte till att vara ett renodlat ortobiologiskt företag. Hans vetenskapliga bakgrund kombinerat med omfattande operativa erfarenheter från ledande befattningar inom ortobiologiska företag kommer att vara avgörande för företagets utveckling", säger Morten Henneveld, vd för OssDsign.

 

Tom Buckland anslöt till OssDsign vid förvärvet av Sirakoss, där han var vd. Hans tidigare erfarenheter inkluderar ledande befattningar på Nuvasive, Apatech och Baxter samt en position som högt ansedd rådgivare till start up- och tillväxtföretag. Tom Buckland har en masterexamen i maskinteknik och en Ph.D. i biomaterialkunskap från University of London.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Morten Henneveld, VD, OssDsign AB
Tel: +46 73 382 43 90, email: morten.henneveld@ossdsign.com

 

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ)

 

Om OssDsign

OssDsign är en utvecklare och global leverantör av nästa generations benersättningsprodukter. Baserat på banbrytande materialvetenskap utvecklar och marknadsför företaget produkter som stöder kroppens egen läkningsförmåga och därmed förbättrar det kliniska resultatet inom ett brett spektrum av ortopediska områden med stora medicinska behov. Med en produktportfölj som består av patientspecifika implantat för kranieoperationer och en standardiserad syntetisk bengraft för ryggradskirurgi ger OssDsign patienterna det liv de förtjänar tillbaka. Företaget har en stark kommersiell närvaro i USA, Europa och utvalda asiatiska länder. OssDsigns aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

Annons