Pressmeddelande

OssDsign Catalyst blir allmänt tillgänglig för alla militära vårdinrättningar i USA via ECAT

Publicerad

OssDsign AB (publ.) meddelar idag att bolagets nanosyntetiska bengraft, OssDsign Catalyst, har inkluderats i det amerikanska försvarsdepartementets Military Health System’s elektroniska katalog (ECAT), vilket innebär att produkten nu blir allmänt tillgänglig och kan beställas direkt från någon av de fler än 50 militära vårdinrättningar som finns i USA.

Införandet av OssDsign Catalyst i ECAT har möjliggjorts genom det tidigare kommunicerade samarbetet med Red One Medical, en privat aktör som identifierar medicinska innovationer på marknaden för Department of Veterans Affairs (VA) och Department of Defense (DoD). Genom distributions- och prissättningsavtalet (DAPA) har amerikanska krigsveteraner och militärer nu bredare tillgång till OssDsign Catalyst.

 

”Vi är mycket glada över att OssDsign Catalyst har inkluderats i ECAT vilket gör vårt innovativa nanosyntetiska bengraft omedelbart tillgängligt för alla militära vårdinrättningar, oberoende av individuella konton med specifika kliniker. Genom att bredda tillgången till denna viktiga kundgrupp tar vi ett viktigt steg framåt för att öka vårt genomslag på den amerikanska försvarsmarknaden samtidigt som vi fördjupar våra relationer med Red One Medical, Veterans Affairs och Department of Defense”, säger Morten Henneveld, VD för OssDsign.

 

”Red One Medical är stolta över att samarbeta med OssDsign för att tillhandahålla innovativa medicinska lösningar för USA:s militär och krigsveteraner. OssDsigns produktportfölj erbjuder avancerade alternativ för att behandla de specifika behoven hos denna patientgrupp”, säger Charles Pollak, VD för Red One Medical.

 

OssDsign Catalyst är ett nanosyntetiskt bengraft som stimulerar bildandet av frisk benvävnad vid ryggradsfusioner. Transplantatet består av en egenutvecklad nanokristallin struktur som resorberas och ersätts av ny och frisk benvävnad. Produkten lanserades i USA i augusti 2021. Marknadsgodkännandet i USA baseras på prekliniska resultat som överträffar de som vanligtvis uppnås med andra syntetiska bengraft i den mest krävande prekliniska modellen för ryggradsfusion – Bodenmodellen. OssDsign fortsätter att accelerera arbetet med att samla klinisk evidens genom PROPEL och den kliniska studien TOP FUSION, där patientrekryteringen avslutades i april 2022. I september 2023 erhöll OssDsign Catalyst även ett utökat godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, för användning i ryggradsburar vid ryggradsoperationer, vilket tillåter kirurger att använda OssDsign Catalyst on-label i alla ryggradsburar som är godkända för syntetiska bengraft. OssDsign Catalyst är det första syntetiska bengraft som godkänts för användning i ryggradsburar enbart baserat på bengraftets egna data.

 

 

Annons