Pressmeddelande

OptiGroup förvärvar Van den IJssel Bedrijfskleding BV i Nederländerna

Publicerad

OptiGroup tillkännager idag förvärvet av Van den IJssel Bedrijfskleding BV, en ledande distributör specialiserad på arbetskläder och personlig skyddsutrustning (PPE) i Nederländerna. Genom förvärvet kommer OptiGroup att ytterligare stärka sin marknadsposition inom området skyddsprodukter till B2B kunder i regionen. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Van den IJssel Bedrijfskleding, med 45 anställda och en omsättning på cirka 9 miljoner euro, är en fullservicedistributör av arbetskläder och säkerhetslösningar till ett brett spektrum av industrier inom bland annat bygg, tillverkning och offshore. Förvärvet är i linje med OptiGroups strategi att utveckla affärsportföljen mot ledande positioner inom attraktiva marknadssegment i Europa. Det förvärvade företaget blir en del av Safety-klustret i Benelux tillsammans med All Safety, som är verksam inom affärsområde Medical.
 

För ytterligare information, kontakta:
Alex de Graaf, SVP Medical, OptiGroup, a.degraaf@optigroupmedical.com
Stefan Sikander, Corporate Communication Director, OptiGroup, stefan.sikander@optigroup.com

Om OptiGroup
OptiGroup, med en nettoomsättning på cirka 1,7 miljarder EUR och mer än 2 400 anställda, är en ledande europeisk distributionskoncern. Bolagen inom OptiGroup förser mer än 105 000 B2B-kunder främst inom städ & facility management, hotell & restaurang, hälso- & sjukvård, tillverkande industri och den grafiska sektorn med produkter och kundanpassade försörjningslösningar som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg. För mer information, besök www.optigroup.com.

Annons