Pressmeddelande

Ilkka Sammelvuo utses till VD för Ropo Capital Group

Publicerad

Styrelsen för Ropo Capital Group har idag utsett Ilkka Sammelvuo som företagets nya VD.

Styrelseordförande Artti Aurasmaa kommenterar: "Det här beslutet markerar ett naturligt nästa steg på Ropo Capital Groups tillväxtresa. Rickard Westlund utsågs till VD för att etablera Ropo Capital som den nordiska ledaren inom faktureringslivscykeltjänster. Under hans ledning har företaget vuxit och etablerat sig i Sverige och Norge. Idag är Ropo marknadsledande i Finland med en plattform för att uppnå samma position i Norden.

Nästa steg för Ropo är att ytterligare konsolidera och stärka vårt erbjudande på våra nordiska marknader och hävda vår position som den ledande aktören med en förstklassig plattform för automatisering och optimering av faktureringslivscykeln. Vår plattform möjliggör optimerad likviditetshantering, kostnadseffektivitet och bättre kundnöjdhet. Ilkka har rätt kompetens och ledarförmåga för detta nästa steg på Ropos resa. Jag är glad att välkomna Ilkka som ny VD och vill tacka Rickard för hans stora bidrag under de senaste tre åren."

Ropo Capital Group har en omsättning på mer än 100 miljoner euro och Ropos plattform används av mer än 10 000 företag. Ropo Capital hanterar årligen mer än 170 miljoner fakturor och andra dokument.

Rickard Westlund utsågs till VD för Ropo Capital Group i augusti 2020 och har sedan dess lett förvärvet och integrationen av företag i Sverige och Norge, och därmed etablerat Ropo Capital Groups närvaro i Norden. För att möjliggöra en smidig överlämning kommer Westlund att stanna kvar i företaget fram till slutet av 2023.

Ilkka Sammelvuo började sin karriär på Ropo Capital Group år 2011 och innehar för närvarande positionen som Chief Operating Officer och vice VD. Han tillträder rollen som VD för Ropo Capital Group från och med idag.

Ilkka Sammelvuo kommenterar: "Jag känner mig hedrad och mycket entusiastisk, och ser fram emot att ta Ropo Capital Group till nästa nivå. Vår plattform erbjuder oslagbart värde för våra kunder när det gäller smidiga integrationer, användarvänlighet och affärsvärde. Vi har en spännande resa framför oss för att ytterligare stärka vårt erbjudande och vår positionering i och utanför Norden."

Ilkka Sammelvuo har en M.Sc. i datavetenskap från Östra Finlands universitet. Han anslöt sig till Ropo Capital Group år 2011 och har innehaft flera befattningar, inklusive CTO, Managing Director för Finland och Chief Operating Officer.
 

Intervjuförfrågningar och ytterligare information för media:

Jenni Jantunen, Chief Brand & Communications Officer, Ropo Capital,

+358 44 756 9603jenni.jantunen@ropocapital.fi

Annons