Pressmeddelande

Finländsk bråkstake öppnar i Sverige och höjer räntorna på tidsbundna insättningar till en ny nivå

Publicerad

 

Meddelande

EMBARGO TORSDAG DEN 22 FEBRUARI KL. 09.00
 

 

Saldo Bank, som startar sin verksamhet i Sverige, erbjuder så mycket som 5 procent ränta på en ettårig deposition. ”Vi vill öka rättvisan i tidsbundna insättningar”, säger Jarkko Mäensivu, verkställande direktör för Saldo Bank.

 

Saldo Bank som är en digital neobank med finländsk bakgrund tar räntetävlingen för tidsbundna insättningar till en helt ny nivå i Sverige.

 

Banken som inleder sin verksamhet i Sverige i februari erbjuder en ränta på så mycket som 5 procent på ettåriga tidsbundna konton. Enligt jämförelsesajten Compricer är det näst högsta erbjudandet 4,4 procent.

 

”Vi ökar rättvisan i inlåningen”

 

Saldo Bank som har verksamhet i Sverige, Finland och Litauen är känd för att vara något av en bråkstake i räntesammanhang. Banken strävar efter att erbjuda de bästa inlåningsräntorna i landet överallt. När banken startade i Finland i oktober 2023 blev flera banker tvungna att höja sina räntor.

 

Jarkko Mäensivu, verkställande direktör för Saldo Bank, tror att detta kommer att hända även i Sverige. Andra banker följer efter.

 

”Vi anser att räntorna på tidsbundna konton har varit mycket låga under en lång tid. Räntorna som betalas till kunderna borde åtminstone återspegla marknadsräntorna. Vi vill öka rättvisan i inlåningen”, säger han.

 

Det maximala beloppet för en tidsbunden insättning är 900 000 SEK och medel som sätts in på ett tidsbundet konto omfattas som vanligt av insättningsgarantin.

 

Medlen används för tillväxt i Sverige

 

Saldo Bank betalar högre räntor än andra eftersom banken samlar in medel för att växa. Banken grundades i Litauen 2021 och öppnade i Finland förra året.

 

Mäensivu säger att Sverige spelar en nyckelroll i företagets planer. De medel som deponeras i Sverige kommer att användas för att gynna uppskalningen av företagets verksamhet i Sverige.

 

”Vi vill växa i Sverige. Vi använder lokala medel för att få vår låneportfölj att växa i Sverige”, säger han.

 

Saldo Bank håller på att utvecklas till en digital internationell bank som strävar efter att erbjuda digitala banktjänster till konsumenter och i framtiden även till företag.

 

Saldo Bank har en finländsk bakgrund. Kärnan i bolagets bankverksamhet finns ändå i Litauen och verksamheten står under tillsyn av Litauens centralbank. Dessutom ligger Saldo Banks teknikutvecklingscenter i Vilnius.

 

Saldo Bank bedriver endast onlineverksamhet i Sverige. Banken har inte för avsikt att etablera ett nätverk av filialer i landet.

 

Mer information:

Jarkko Mäensivu, verkställande direktör, Saldo Bank, +358 50 4000 580

jarkko.maensivu@saldo.com.

 

 

Information om Saldo Bank

 

Saldo Bank är en ny modern digital bank med verksamhet i Sverige, Finland och Litauen. Saldo Bank är licensierad av Europeiska centralbanken och står under tillsyn av Litauens centralbank.

Saldo Bank erbjuder konsumenter helautomatiska lånelösningar och tidsbundna insättningstjänster.

Bolagets avancerade scoring- och analyssystem säkerställer en ansvarsfull och hållbar kreditgivning och det egna systemet för kreditbeviljande stöder företagstillväxten även internationellt. Saldo Bank sysselsätter mer än 60 personer.

 

 

Annons