FinansNyhet

Platzer säljer Säve Depå till Serneke

Publicerad

Platzer Fastigheter tecknar avtal med Serneke Fastighet om försäljning av Säve Depå, intill Säve flygplats i Göteborg, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor.

Realtid.se

Platzer Fastigheter och Serneke Fastighet tecknade i maj en avsiktsförklaring om försäljning av fastigheten Åseby 7:2, mera känd som Säve Depå, intill Säve flygplats i Göteborg, där Platzer är säljare och Serneke köpare, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor.

Nu är avtalet om försäljningen tecknat. Fastigheten säljs via en bolagsförsäljning.

Platzer förvärvade Säve Depå från Volvo i december 2016, i en av Göteborgs största fastighetsaffärer någonsin. Fastighetsportföljen bestod av fastigheter i Arendal, Torslanda och Säve med ett fastighetsvärde om 2,8 miljarder kronor.

Annons

– Området kring Säve flygplats och Säve Depå kommer att utvecklas bäst med en och samma ägare. Genom en försäljning av Säve Depå till Serneke Fastighet får området en stark ägare och vi på Platzer kan fullt ut fokusera på att utveckla våra logistikfastigheter i Arendal och Torslanda , säger P-G Persson, vd på Platzer Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Det aktuella markområdet på Säve, som omfattar omkring en miljon kvadratmeter, ligger i direkt anslutning till den fastighet som Serneke köpte i maj 2016. Sernekes totala sammanhängande markinnehav uppgår efter förvärvet från Platzer till omkring tre miljoner kvadratmeter utvecklingsbar mark.

–  Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för fastigheten på Säve. Med tillgång till mer mark skapar vi ännu bättre förutsättningar för att utveckla verksamheter som kommer staden och regionen till gagn , säger Krister Johansson, vd för Serneke Fastighet i pressmeddelandet.

Annons

Tillträde sker 1 september 2017.

Annons