Finans Nyhet

Percy Nilsson stämmer tv-bolag

Publicerad

I somras stämde produktionsbolaget Basic Sport ishockeyklubben Mif Redhawks ordförande Percy Nilsson på närmare fem miljoner kronor för floppen med tv-såpan Percys pågar.

Nu har Percy Nilsson lämnat in en motstämning där han kräver produktionsbolaget på över 2,5 miljoner, skriver tidningen Metro.

När dokusåpan med Mif-spelarna drog igång med buller och bång i TV4 Plus trodde både producenter och Mif-ledningen att det skulle bli en lysande affär med intäkter på uppemot 18 miljoner kronor i försäljning och reklam. Men sedan tv-kanalen lagt ned serien efter nio avsnitt var intäkterna inte större än 100.000 kronor.

Inför tv-projektet lovade Percy Nilsson en kompensation på maximalt sju miljoner kronor om intäkterna inte skulle räcka till och lämnade ett förskott på 2,5 miljoner kronor. I somras stämde Basic Sport Nilsson på den återstående delen.

Annons

Nu kräver i stället Percy Nilsson att få tillbaka hela förskottet eftersom produktionsbolaget enligt hans mening inte uppfyllde åtagandena i kontraktet.

– De har inte gjort vad de skulle, det vill säga främst dra in reklamintäkter, säger Nilssons advokat Mats Engstrand.

TT

Annons

Annons