Finans Nyhet

Percy Nilsson

Publicerad

…byggherren och hockeybasen i Malmö Redhawks som i går dömdes till ett års fängelse av Malmö tingsrätt. Hur är läget?

– Bara bra!

Men det kan det väl inte vara?

– Nä, förresten. Det känns naturligtvis riktigt hemskt, men jag kom ur sängen i morse i alla fall. Och det är bra under omständigheterna.

Annons

Du gjorde dig oanträffbar på telefonen igår?

– Ja, jag behövde tänka lite.

Har du hunnit smälta domen?

Annons

– Jag har inte haft så mycket tid till det. Har haft bråttom som tusan och har suttit i förhandlingar med kommunen hela förmiddagen angående Hyllieprojektet. Men jag har funderat på om det är saker och ting som inte riktigt kom fram under rättegången. Dokument som kunde ha blivit presenterade på ett klarare och tydligare sätt.

Menar du att du är missnöjd med Leif Silbersky?

– Jag är missnöjd med domen, men vill inte uttala mig om försvaret.

Annons

Kommer Hyllieprojektet att genomföras enligt plan?

– Kommunledningen säger att jag skött min del i projektet klanderfritt. I Sydsvenskan säger kommunalrådet Ilmar Reepalu att han är övertygad om att projektet blir av. Domen har ingen koppling till mitt bolag Parkfast (Percy Nilssons arenabolag).

Så du läser tidningarna? DN:s sportkrönikör tycker inte synd om dig. Bryr du dig om vad som skrivs och vad folk tycker?

– Klart jag bryr mig. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle bli en gangster. Det hade jag liksom aldrig planerat och det är ett hån mot allt jag gjort för klubben.

Vad säger du till din familj?

– Det är det som känns tyngst. Jag har två barnbarn som är 7 och 11 år. De förstår ju ingenting av det här. Och barn är som de är, så ungarna blev ju påhoppade av kamraterna i skolan, det började redan igår. Sedan är det min min gamla far. Han är 92 år. Jag har försökt förklara vad det är som har hänt, men jag tror inte riktigt han förstår.

Är det inte dags att lägga ned engagemanget i Malmö Redhawks, pensionera dig och dra utomlands?

– Nä, dra utomlands har jag inga planer på och pensionerar mig gör jag nog 2011. Jag har varit supporter i över fyrtio år och ordförande i 22 år, så jag släpper inte engagemanget. Nu ska jag ordna med en ny arena till laget, och med tanke på hur mycket tid och energi det kräver skulle jag nog ändå ha funderat på att kliva av från ordförandeposten. Förresten är det ett alldeles för farligt uppdrag, man kan hamna i fängelse, säger Percy och skrattar lite bittert.

Annons