Finans Nyhet

Penser: Jag blev totalt avklädd

Publicerad
Uppdaterad

Erik Penser om året 1991 som han kallar ett spännande år.

Sara Johansson

Andra menar att Erik Penser åkte på en rejäl smäll under 1991 när den dramatiska bankkrisen blev ett faktum. Erik Penser blev då av med nästan allt och utmålades som en av de största förlorarna någonsin i det svenska näringslivet.

– Jag förlorade alla pengarna. Jag blev totalt avklädd. Men lillemor, min hustru och barnen tyckte om mig ändå. Och ingen var sjuk. Så någon smäll var det inte, säger han till Dagens Industri.

Han fortsätter:

Annons

– Jag är till och med beredd att säga att 1991 var ett spännande år.

Erik Penser har alltid beskrivits som en risktagare och gör det än men själv menar han att han var mycket djärvare när han var ung. Då var han inte skrämd av tanken att han kan förlora pengar. Idag menar han att det inte är lika lätt att börja om som 68-åring som det var när han var 49 år.

Annat var det då – år 1991. När han förlorade allt som han byggt upp under 15 år tog han bara nya tag, beskriver han för DN.

Annons

– För att göra det jag gjorde måste man ha en skruv lös. det är ingen tvekan om att det är något fel på mig. Jag har varit beredd att ta stora risker utan att det har stört min nattsömn, säger han till DN.

Annons