Finans Nyhet

Peder Lamm lämnar Connoisseur

Publicerad

Lyxmagasinets chefredaktör slutar efter fem år.

– Jag har jobbat på tidningen i nästan fem år, längre än så tycker jag inte man ska sitta, säger Peder Lamm till Realtid.se.

– Just nu har jag så många projekt på gång att min tid inte räcker till allt.

Antikexperten och tv-personligheten Peder Lamm ersätts av historikern och vännen Peter Lilliehöök, som skrivit för tidningen i många år. Peder Lamm fortsätter som extern medarbetare.

Annons

Connoisseur skickas ut gratis till svenskar med en nettoförmögenhet om minst fem miljoner kronor alternativt en deklarerad bruttoinkomst på minst 1,2 miljoner kronor.

En typisk Connoisseur-läsare hade en årlig genomsnittlig inkomst på nära 2,3 miljoner kronor 2010, enligt Orvesto Konsument.

Connoisseur startade 1998, har en upplaga på drygt 40 000 exemplar och läses av 72.000 personer. 92 procent är män.

Annons

Fotnot: i somras övervarade Realtid.se Connoisseurs årliga bilevenemang, som då ägde rum i slottsträdgården utanför Rosersbergs slott norr om Stockholm. Det är från ett sådant evenemang, det från 2008 på Häringe, som Peder Lamm-bilden ovan kommer ifrån (foto: Anders Wiklund). På plats i somras fanns förutom Lamm bland andra fastighetsmagnaten Per Taube, författaren Catarina Hurtig, skådespelaren Ola Rapace och PR-kvinnan Dahlak Berhane.

Se bildspel här.

Annons