Fastigheter

Pandox köper lyxhotell i Manchester

Pandox förvärvar The Midland Manchester, ett hotell i det övre premiumsegmentet beläget i centrala Manchester i Storbritannien. 

Realtid.se
Uppdaterad 2018-10-15
Publicerad 2018-10-15

Hotellfastighetsägare Pandox köper hotell i Manchester. Det totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 115 miljoner pund, varav hotellfastighetens värde uppgår till 102 miljoner pund. Köpet finansieras med nytt banklån och existerande kreditfaciliteter.

– Förvärvet av The Midland Manchester är industriellt riktigt och möter Pandox samtliga förvärvskriterier. Hotellet, som har ikonisk status i Manchester, är ett fullservicehotell i det övre premiumsegmentet med ett mycket attraktivt centralt läge och efterfrågan från samtliga delsegment. Hotellet erbjuder tydlig potential till ökade intäkter genom uppgradering av rumsprodukten samt tillskapandet av fler rum. Efter förvärvet kommer Pandox att äga två hotellfastigheter med starka centrala lägen i en stad som är det ekonomiska och kulturella centret i en av de snabbast växande regionerna i Storbritannien, säger Anders Nissen, vd för Pandox, i ett pressmeddelande.

Förvärvet av hotellfastigheten sker genom köp av aktier i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 102 miljoner pund. Den förvärvade hotellfastigheten har ett direktavkastningskrav på cirka 5,7 procent före transaktionskostnader. Säljare är en institutionell investerare.

The Midland Manchester har 312 rum, stora publika ytor med fyra restauranger och 12 mötesrum, varav det största tar 700 personer. Manchester är navet i en av Storbritanniens snabbast växande regioner med närmare 3 miljoner invånare i storstadsområdet och cirka 7 miljoner invånare på en timmes pendlingsavstånd. 

Platsannonser