Finans Nyhet

Orolig börs sjönk

Publicerad

Oroligheterna i Egypten föder rädsla för att protesterna ska sprida sig till andra länder i Mellanöstern.

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med fallande kurser. Klockan 9.50 hade OMXS-index sjunkit med 1,0 procent till 363,3. Det enda branschindex som stiger är energiaktier.

Även de ledande börserna i Europa och Asien sjunker. Oroligheterna i Egypten föder rädsla för att protesterna ska sprida sig till andra länder i Mellanöstern, vilket riskerar att leda till högre energipriser, lägre konsumentförtroende och lägre tillväxt.

På Europabörserna drabbas resebolag och flygbolag av nedgångar i spåren av oroligheterna i Egypten. På Stockholmsbörsen sjunker SAS med 2,4 procent.

Annons

Läkemedelsbolaget Q-Med stiger med 0,3 procent till 76 kronor sedan bolaget redovisat ett vinstfall för fjärde kvartalet, men en högre omsättning, i kvartalsrapporten som kom på morgonen. Galderma Holding har lagt ett bud på 75 kronor per aktie i Q-Med som styrelsen rekommenderar aktieägarna att anta.

Försvars- och säkerhetskoncernen Saab har fått en beställning på ett vapenlokaliseringssystem. Beställare är Defence Acquisition Program Administration i Sydkorea. Ordern är värd 450 miljoner kronor. Saab-aktien sjunker med 1,0 procent.

Annons