FondNyhet

Origo-förvaltare ser flera köplägen efter årets nedgångar

Stefan Roos.
Publicerad
Uppdaterad

Origo Fonders förvaltare Stefan Roos har en försiktig syn på konjunkturen för tillfället och fokuserar på bolag som har en strukturell drivkraft.

Isac Boukachabia

Förvaltaren lyfter fram klimatkontrollbolaget Munters och menar att klimatet är en viktig investeringsdrivare framöver. Det skriver Dagens Industri.

— Om man tittar på bolaget, både historiskt och den senaste rapporten, så växer de starkt organiskt. Jag ser det här som ett tillväxtbolag som felaktigt har hamnat i industrifacket, säger Stefan Roos till affärstidningen.

Enligt förvaltaren bör bolaget ha en normalvärdering om 12-13 gånger vinster vilket innebär att man ser en uppsida om minst 40 procent utifrån bolagets tillväxt.

Annons

Utöver Munters pekar förvaltaren också på Diös och Enea som attraktiva aktier för tillfället.

Odin Fonders förvaltare Hans Christian Bratterud har även han tre köptips i form av Electrolux Professional, Fenix Outdoor och Sinch.

När det gäller Sinch har aktien rasat cirka 60 procent under året.

Annons

— Vi har ägt och följt Sinch i många år och de har varit lönsamt från första början. De har gått från att vara ett bolag bland hundratals, om inte tusentals, globalt som skickar massa sms så har de gått till att bli en av två dominerande världsledande på marknaden, säger Bratterud.

Förvaltaren menar att Sinch minskande bruttovinst som man sett de senaste kvartalen inte hindrar bolaget från att kunna leverera på sikt. Istället pekar man på vikten av att maximera vinst på lång sikt per kund vilket gör att man accepterar lägre marginaler i perioder.

Annons