Finans Nyhet

Publicerad

”Det blir ingen dubbel-dipp.”

Realtid.se

Det sade Ohamas orakel tillika vd:n för Berkshire Hathaway, Warren Buffett, som en direkt respons på Montana Economic Development Summit, enligt Bloomberg:

– Jag ser en återhämtning hos alla våra verksamheter, han.

På senare tid har Berkhire Hathaway bland annat köpt järnvägsbolaget Burlington Northern Santa Fe för 27 miljarder dollar – en affär som Warren Buffett kallade en satsning på USA:s ekonomi.

Annons

Men mångmiljardärens positiva syn går stick i stäv med ekonomer som Nouriel Roubuni vid universitetet i New York samt Harvard-professorn Martin Feldstein, som bland annat sagt att oddsen för en ny recession är en på tre:

– Jag har märkt att stämningen har surnat till under de senaste tre månaderna eller så generellt bland medierna. Men jag ser inte detta i vår verksamhet. Vi anställer fler personer än vi gjorde för både en och två månader sedan, säger Warren Buffett till Bloomberg

USA:s ekonomi växte med 1,6 procent under det andra kvartalet i år, vilket överträffade den revidererade prognos som kom från handelskammaren den 27 augusti. I denna skulle den amerikanska ekonomin backa med 2,5 procent nästa år i takt med att arbetslösheten skulle hamna över nio procent.

Annons

De företag som ingår i Berkshire Hathaways innehav minskade sin personalstyrka med 20.000 personer under förra året, vilket skedde i takt med att efterfrågan på dess produkter sjönk, enligt Bloomberg.

Annons