Annons

Annons

katjalepola.jpg

Katja Lepola, ny vd för Norrlandsfonden.

Ny vd för Norrlandsfonden

Katja Lepola har utsetts till ny vd för Norrlandsfonden efter Lars-Olov Söderström som går i pension. 

Katja Lepola tillträder vd-posten för Norrlandsfonden den 5 mars. Hon efterträder då Lars-Olov Söderström som meddelade redan i september 2017 att han avser att kliva av och bli pensionär.

- Katja kommer i rollen som vd för Norrlandsfonden dra fördel av sin bakgrund inom start-up bolag och riskkapitalbranschen, säger Tomas Lejon, styrelseordförande för fonden.

Katja Lepola är i dag bland annat aktiv i Klostra.se där hon är största ägare. Enligt Norrlandsfonden har hon "byggt upp företag och arbetat som aktiv investerare i framförallt internetbaserade företag och har tidigare också haft ledande befattningar inom ett globalt konsumentvaruföretag". 

Annons

Annons

- Jag ser fram emot att tillsammans med Norrlandsfondens personal fortsätta att arbeta med frågor jag brinner för men nu med privilegiet att göra det i Norrland där jag, genom min uppväxt i Norrbotten, har mina rötter. Arbetet på Norrlandsfonden ger en unik möjlighet att få arbeta med företagande som en samhällsförändrande kraft. Företagandets förmåga att skapa arbetstillfällen och med kreativitet lösa våra samhällsutmaningar ska aldrig underskattas,  säger Katja Lepola.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons