Finans Nyhet

Ny senior partner på Linklaters

Publicerad
Uppdaterad

”Robert Elliott är ett mycket bra val”, säger Per Nyberg, Linklaters svenske vd.

Sara Johansson

Robert Elliott, Linklaters nuvarande globala chef för bankgruppen, efterträder David Cheyne som senior partner från och med oktober.

Robert Elliott blev delägare 1991 efter endast ett år på advokatbyrån. Han blev global chef för restructuring och insolvency 1996 och global chef för Linklaters bankgrupp 2007.

– Det är en ära att ha blivit utvald som Linklaters nästa senior partner… Vår vision är att bli den ledande globala advokatbyrån med ett rykte om att bygga de starkaste och mest varaktiga relationerna med våra klienter och kollegor. Jag ser fram emot att leda Linklaters närmare detta mål under de kommande åren, säger Robert Elliott i en kommentar till utnämningen.

Annons

Linklaters Sverige-vd och chef för bank- och finansgruppen på Stockholmskontoret, Per Nyberg, gratulerar Robert Elliott till utnämnandet.

– Robert Elliott är ett mycket bra val som senior partner för Linklaters. Jag har jobbat tillsammans med honom under flera år då han varit vår Global Head of Banking sedan 2007. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med Robert i hans nya roll, säger han.

Annons