Stefan Stern, kommunikationschef, Nordstjernan.
Stefan Stern, kommunikationschef, Nordstjernan. Foto: Nordstjernan
Riskkapital

Nordstjernan: "Vi letar nu efter nya tillväxtbolag"

Nordstjernan startade  Nordstjernan Growth, ett nytt affärsområde med fokus på tillväxtinvesteringar i slutet av 2020. Investeringsbolaget har redan hunnit genomföra två investeringar och letar nu efter fler bolag att investera, säger Stefan Stern, kommunikationschef och talesperson för Nordstjernan, till Realtid.

Publicerad 2021-07-12

I förra veckan aviserade Nordstjernan att bolaget investerat i insurtech-bolaget Insurello. Totalt tog Insurello in 150 miljoner kronor i tillväxtkapital.

– Nordstjernan tar en majoritet i rundan och blir en av de största ägarna, säger Stefan Stern, Nordstjernans kommunikationschef, till Realtid.

Hur passar Insurello i ert innehav, kortsiktigt och långsiktigt? 
– Insurello ökar effektiviteten i försäkringsmarknaden till individens fördel och vi ser stor potential i många geografiska marknader och för många olika typer av försäkringar vilket erbjuder potential med positiv dynamik. För oss är Insurello en långsiktig tillväxresa, vi ser fram emot att förbättra bolaget tillsammans med ledningen och existerande aktieägare.

Han fortsätter:
 
– Vi ser stor potential i Insurellos skalbara affärsmodell och ser att det finns goda möjligheter för Insurello att fortsätta visa en hög tillväxttakt. Efter att nyligen lanserat tjänsten i både Danmark och Frankrike och har bolaget visat plattformens skalbarhet över flera marknader och ska nu fortsätta rulla ut tjänsten. Teamet bakom Insurello är mycket starkt och bolaget står väl rustat för fortsatt expansion.

Hur stor andel av era investeringar i år har gjorts inom insuretech och fintech? Hur ser ni på er position inom denna marknad framöver?
– På Nordstjernan initierade vi vårt nya affärsområde för tillväxtinvesteringar, Nordstjernan Growth, i slutet av 2020 och har hittills gjort två investeringar; Roaring och Insurello, som är inom regtech respektive insurtech. Vi letar nu efter nya tillväxtbolag som söker en aktiv och långsiktig ägare.

Roschier, Svalner, HiQ och oberoende industriexperter har agerat rådgivare till Nordstjernan. Insurello har drivit processen själva, med juridisk support från sin legala rådgivare, säger Stefan Stern.

Platsannonser

Logga in