Finans Nyhet

Nokia mister Sari Baldauf

Publicerad
Uppdaterad

Nokia mister stjärnan Sari Baldauf, som nyligen rankades som Europas mest framgångsrika affärskvinna av Finanical Times.

Olle Blomkvist

Australiern Simon Beresford-Wylie har utsetts till ny chef för finländska Nokias enhet för mobilsystem, Nokia Networks. Han efterträder Sari Baldauf.

Att Sari Baldauf lämnar företaget förklaras enligt ett pressmeddelande med att hon länge haft planer att söka nya personliga utmaningar utanför Nokia.

– Jag har varit medveten om Sari Baldaufs planer ganska länge och de ledningsförändringar som vi presenterar i Networks i dag är en välplanerad del av Nokias förändringsprocess, säger Jorma Ollila i pressmeddelandet.

Annons

– Baldauf var stjärna och det var Bergqvist också. De kompletterade varandra bra – Bergqvist med sitt teknikkunnande och Baldauf med sina marknadsföringskunskaper, säger Helena Nordman-Knutson till Ny Teknik.

Simon Beresford-Wylie, som även tar plats i Nokias koncernledning, har jobbat inom Nokia sedan 1998 och är för närvarande chef för Nokias mobilsystemverksamhet i Asien.

Samtidigt lämnar J T Bergqvist jobbet som chef för Nokia Networks globala affärsenheter.

Annons

I november lämnade Nokias strategichef Matti Alahuhta företaget och gick till hisskoncernen Kone.

Realtid.se/TT

Annons