Finans Nyhet

Nedgång på Wall Street

Publicerad

Börserna i USA sjönk på torsdagen efter uppgången under de två föregående handelsdagarna. Dow Jones industriindex backade med 0,4 procent till 10.595,9 och Nasdaqs kompositindex sjönk med 0,3 procent till 2.166,0.

Läskedrycksjätten Coca-Cola föll efter det att företaget presenterat en svag framtidsprognos. Vinsten för det tredje kvartalet väntas inte leva upp till analytikernas förväntningar. Coca-Cola-aktien föll med 2,8 procent.

Varuhuskedjan Sears backade 5,2 procent sedan företaget meddelat att vd Alan Lacy byts ut efter det att svaga försäljningssiffror för det andra kvartalet presenterats.

Ebay föll också sedan Wall Street Journal skrivit att internetauktionsföretaget är intresserat av att köpa internettelefonibolaget Skype för mellan två och tre miljarder dollar, motsvarande 15 till 22,5 miljarder kronor.

Annons

Affären skulle innebära ett dramatiskt strategibyte för världens största auktionssajt, skrev tidningen. Ebay-aktien backade med 3,8 procent.

Samtliga av Standard & Poor’s branschindex föll – IT utgjorde det enda undantaget.

Investerare fortsatte samtidigt att oroa sig för att företagens intäkter kommer att minska i år till följd av höga oljepriser och skador orsakade av orkanen Katrina.

Annons

– Högre energikostnader och orkanen kommer att sätta press på vissa företags intäkter, sade investeringsstrategen Liz Ann Sonders på Charles Schwab och tillade att utsikterna för bra intäkter under det tredje kvartalet inte kommer att vara lika goda som under tidigare kvartal.

Bland de svenska aktierna gick ABB mot strömmen och stängde 0,7 procent högre än i Stockholm.

TT

Annons

Annons