Finans Nyhet

När Smart Car tar för mycket plats

Publicerad

… satsa på nya Tango 600. Den lilla eldrivna bilen från Kalifornien är framtagen för att tillmötesgå delstatens hårda miljökrav och göra det lättare att hinna fram till pendeltåget i tid.

Tango har plats för en passagerare bakom föraren och är i första hand menad att användas från och till pendeltåg för vidare transport. Bilen är så smal att det får två av den i en vanlig bilfil, vilket även gör den lätt att parkera.

Enligt tillverkaren Commuter Cars Corporation ska den lilla nätta elbilen kunna accelerera på 0 till 100 kilometer i timmen på 4 sekunder, vilket anses väldigt snabbt även för en vanlig bil. Topphastigheten ligger på dryga 300 kilometer i timmen.

Designers bakom bilen Rick Woodbury kom på idén med Tango efter att lidit av den täta trafiken i åratal i södra Kalifornien.

Annons

”Det är alldeles för många 4-sitsiga bilar på vägarna med bara en eller två passagerare i. Med en smalare bil blir det mer plats över på vägarna”, skriver Commuter Cars på sin hemsida.

Trots storleken är tango inte någon lågprisbil. Den som vill köpa bilen måste hosta upp hela 85.000 dollar, cirka 570.000 tusen kronor.

Bilen kommer ut på den amerikanska marknaden i slutet av året, skriver den amerikanska bildtidningen Megawatt Motorworks.

Annons

Annons