Finans Nyhet

Nä, det är jag som äger halva Facebook!

Publicerad

Nu hävdar Paul Ceglia att han kan bevisa att han äger halva Facebook. Den ansedda advokatbyrån DLA Piper företräder honom.

Realtid.se

Realtid.se har berättat hur amerikanen Paul Ceglia hävdar att en mejlväxling mellan honom och Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg 2003 och 2004 visar att de båda gjorde upp om att utveckla en viss mjukvara, The Face Book, för ett socialt nätverk.

För detta skulle Zuckerberg få 1.000 dollar och 50 procent av bolaget, enligt Ceglia. Men Zuckerberg har inte medgett att Ceglia skulle ha rätt till andra halvan av företaget och Ceglia stämde därför Zuckerberg under 2010.

Att det tog så lång tid innan Ceglia kom till skott förklarar han med att han helt enkelt glömt att korrespondensen fanns. Men nu har han hittat den, skriver Financial Times.

Annons

Advokatbyrån Gibson, Dunn & Crutcher som förträder Zuckerberg avfärdar målet som ”ett bedrägeri som drivs av en tidigare dömd förbrytare”. Hans påståenden är ”löjliga” hävdar advokaterna i en skriftlig kommentar. 1997 dömdes Ceglia för narkotikainnehav, och polisen har därefter utrett honom för anklagelser om bedrägerier, enligt Financial Times.

Men Ceglia företräds nu av den mycket ansedda advokatbyrån DLA Piper.

– Vi gjorde omfattande research innan vi tog på oss målet, och hade inte drivit det om vi inte var 100 procent säkra på att bevisen är hållbara, säger Ceglias företrädare Robert Brownlie på DLA Piper till Financial Times.

Annons

Annons