Finans Nyhet

Muller och Antonov deltar i Midnattssolsrallyt

Publicerad

Självklart är det Saab-bilar modell äldre som gäller.

Realtid.se

Victor Muller är med för första året, men Vladmir Antonov var med redan förra året:

– Han fick blodad tand och har tagit med massa kompisar. Nu är det hela sju ryssar som deltar, säger Per Carlsson, som är arrangör av Midnattssolsrallyt för Kungliga Automobilklubben, KAK:s räkning:

Midnattssolsrallyt sker den 13-16 juli. Hur mycket rally det egentligen är tal om råder väl kanske delade meningar om. Snitthastigheten ligger nämligen på 50 kilometer per timme och bilarna passerar en rad hemliga kontroller.

Annons

Att Victor Muller och Vladimir Antonov inte bara deltar för nöjes skull, utan också i ett rent pr-syfte råder det ingen tvekan om:

– Det finns en tradition av att delta i Midnattssolsrallyt med gamla Saab-modeller, säger Per Carlsson.

Midnatssolsrally kördes första gången 1950 och sista gången 1964. Året efter började tävlingen köras vintertid och fick namet Svenska Rallyt, men 2006 återupptogs traditionen och bilarna som deltar får inte vara nyare än årsmodell 1975.

Annons

I år startar rallyt under onsdagskvällen på Rocklunda i Västerås och tävlingen inleds med en publiksträcka. Morgonen efter ger sig samtliga bilar ut för tre dagsetapper (Bergslagen, Roslagen och Södermanland), men återvänder varje kväll till Västerås för övernattning.

Annons