Finans Nyhet

”Misstankarna kvarstår mot Oppenstams exmake”

Publicerad
Uppdaterad

UPPDATERAD Den offentliga försvararen dög inte. Alloktongrundaren tillika Tone Oppenstams exmake, Joakim Christiansson, byter till privat försvarare. Samma misstankar gäller även om målet startas om.

Sara Johansson

I måndags anhölls den svensknorska affärskvinnan Tone Oppenstam, känd från tv-serien Ladies på Östermalm, misstänkt för grovt skattebrott och grova bokföringsbrott.

Samtidigt riktar Ekobrottsmyndighetens kammaråklagare Kenneth Larsson sina misstankar mot hennes exman, Joakim Christiansson, 54. Han misstänks för grovt bokföringsbrott.

Fram tills nu har han haft en offentlig försvarare inkopplad. Men nu har han bytt till en privat. Den offentliga dög inte och tingsrätten tvingas starta ett nytt mål.

Annons

Ekobrottsmyndighetens kammaråklagare Kenneth Larsson ringer upp Realtid.se på onsdagsförmiddagen.

– Det är viktigt att poängtera att det inte finns några förändringar i misstanken mot Joakim Christiansson, säger Kenneth Larsson som inte vill kommentera mer om målet än att förundersökningen och förhör pågår.

Christianssons tidigare advokat Per Lindell på Nordia advokatbyrå har valt att inte svara på några frågor.

Annons

– Jag kommenterar aldrig mina klienter eller ärenden i pressen så jag kan inte ens kommentera om han är min klient eller inte, säger Per Lindell.

Joakim Christiansson är mest känd som en av grundarna bakom fastighetsbolaget Allokton.

Han har även suttit med i styrelsen för bostadsrättsföreningen Grand Recidence Åre, där hans exfru Tone Oppenstams bolag Q-Apartment AB är största ägare. Bostadsrättsföreningen gick med nära 18 miljoner kronor i förlust under 2009. Revisorn hade även en del anmärkningar på årsredovisningen. Vid årsstämman valde Joakim Christiansson att lämna styrelsen.

Annons

I vilket bolag det misstänkta bokföringsbrottet ska ha skett är ännu inte känt då förundersökningen mot Tone Oppenstam och Joakim Christiansson är sekretessbelagd till eller om åtal väcks.

I dag är Joakim Christiansson storägare i råvaruinvesteringsbolaget Commodity Quest, före detta Benchmark, som handlas på NGM Equity.

I morgon ska åklagaren besluta om Oppenstam ska häktas eller inte.

Realtid.se har sökt affärskvinnan Tone Oppenstam, advokat Börje Leidhammar samt Alloktongrundaren Joakim Christiansson.

Annons