Finans Nyhet

Markoolio granne med Björn Borg

Publicerad
Uppdaterad

UPPDATERAD <pufftextlänk>Markoolio blir granne med Björn Borg. Efter att ha fått mersmak på Värmdö har Markoolio hittat sitt drömställe. I natursköna Beatelund har han köpt en modern villa för 4,45 miljoner kronor ett stenkast från Lemströms kanal.</pufftextlänk> Och dessutom öppnar han på onsdag portarna till sitt nya ”Gaming Center” vid Skanstull i Stockholm.

Olle Blomkvist

Hundar på Södermalm – hur kul är det? Fråga Markoolio. På Krukmakargatan har han bott med sina trubbnosiga griffonhundar Hugo och Nisse. Nu får Nisse och Hugo möjlighet att springa fritt på tomten i Beatelund på Värmdö.

Den 200 kvadratmeter stora villan på Färjholmsvägen ligger så naturskönt det kan bli. Den ligger invid Lemströms kanal, innanför Krögarviken, ett par hundra meter från lyxkåken Björn Borg försåg sig med. Tvärs över kanalen bor Emma och Hans Wiklund med familj. Vill Marko ”Markoolio” Lehtosalo leva ut, är det bara 6,5 kilometer tvärs över kanalen till Mikael Persbrandts svartbyggestämplade paradis.

Det är mindre än ett år sedan Markoolio blev företagare på Värmdö som delägare i en Gokart-bana. Men det är ingen risk att den kommer att störa det lugna livet på landet. Markoolio har beslutat att flytta Gokarten till en inomhushall i Älvsjö.

Annons

Hämtpizzan blir det dock lite knepigare med. Markoolio är delägare i pizzerian Ciao-Ciao Primo vid Odenplan, men det ska nog gå att ordna.

När han engagerar sig i nya verksamheter så styrs han av lite vad som förefaller kul, helt enkelt. På onsdag den 21 december öppnas dörrarna till Markoolios senaste satsning – Gamingcentret Playz Hall of Game på Ringvägen i Stockholm.

– Några vänner till mig kom med idén för en tid sedan och jag blev skitintresserad. Ett gamingcenter lät hur kul som helst så jag nappade på idén direkt. Det första vi gjorde var att sätta oss ner och lista ut vilka personer vi kunde behöva för att komma igång. Sen ringde vi runt lite och vips, hade vi ett team som kändes bra, säger Markoolio i en intervju på sajten Nordic gamers.

Annons

– Just nu ligger fokus på att få igång verksamheten, men en stor del av satsningen bygger på ett levande gaming-forum som hela tiden utvecklar nya roliga tävlingsformer. Vi är väldigt sugna på att ta fram tävlingar i lite mer udda spela också. Inte bara CS (Counterstrike) och WC3 (Warcraft 3) utan massa sköna spel som gör turneringarna lite mindre allvarliga. Sen kommer vi självklart att ha en hel del stora CS-evenemang och andra tävlingar på proffs nivå, säger Markoolio.

Sent på natten kan Markoolio söka sig hem till Beatelund. Värmdöoasen ligger två mil utanför Stockholm och bara en mil från där Markoolios mor bor.

Markoolio blir nästan granne med Chagall också. Markoolios Beatelund ligger endast 2 kilometer från Hålludden, där Baby-Björngrundaren Björn Jakobson satsar en halv miljard på att uppföra en konsthall lika stor som Moderna museet.

Annons

Annons