Finans Nyhet

Manchester United minskar skulden inför börsnotering

Publicerad

Elitklubben har minskat sina skulder med nära 70 miljoner pund.

Realtid.se

Nedskrivningen sker inför den stundande börsnoteringen i Singapore – en notering som beräknas inbringa en miljard dollar.

Red Football Limited, holding-bolaget, som äger Premier League-mästarna, hade en 15,7-procentig ökning av omsättningen till 331,4 miljoner pund räknat utifrån ett brutet räkenskapsår som slutar den 30 juni.

Den snabba intäktsökningen sker till följd av nya sponsorpengar samt högre match- och medieintäkter. Detta har i sin tur ökat vinsten före skatt från en förlust på 14,9 miljoner pund till en vinst på 29,7 miljoner pund i år.

Annons

Detta kompenserade även en något mindre vinstmarginal, som gick ned med 2 procent till 33,5 procent, enligt Financial Times.

Klubbens nettoskuld minskade från 376,9 miljoner pund till 308,3 miljoner pund.

Manchester United hade en kassa på 150,6 miljoner pund före sommaren spelövergångar. Dessa innebär att klubben har spenderat 50 miljoner pund på att köpa in nya spelare.

Annons

Enligt insatta källor till Financial Times är planen att ytterligare minska skulden inför den stundande börsnoteringen, vilken är planerad till mitten av oktober.

Credit Suisse är det bolag som har det yttersta ansvaret för börsnoteringen.

Den amerikanska familjen Glazer köpte Manchester United för 790 miljoner pund 2005.

Annons

Annons